İktidarın deprem harcamalarını ileri sürerek 2023 yılında koyduğu ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) dava açan Danıştay Emekli Onursal Üyesi Yüksek Hakim Tacettin Şimşek’e haciz geldi. Hakim Şimşek, ek MTV’nin Anayasaya aykırı olduğu iddiası ile Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı.
Mahkemenin davayı reddetmesinin ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın davayı kaybeden Şimşek’e hi bir bildirim yapmadan direkt icra takibi başlatması şaşkınlık yarattı. Şimşek’in avukatı Ali Erdem Gündoğan, ‘hukuk dışı’ olarak tanımladığı icranın, bu tür iptal davası açan ve açacak olan vatandaşlara gözdağı niteliği taşıdığını söyledi. Ek MTV uygulamasına muhalefet partisi de itiraz etmişti. Anayasa Mahkemesi ek MTV’nin iptali için muhalefetin yaptığı başvuruyu reddetti. Bu kararın ardından Şimşek’in davasını önce idare mahkemesi daha sonra da istinaf mahkemesi reddetti. Bunun üzerine Şimşek, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götürdü. Şimşek, AİHM kararını beklerken Hazine ve Maliye Bakanlığı hiçbir bildirim yapmadan hakkında icra takibi başlattı. Avukat Ali Erdem Gündoğan, icra takibinin geri çekilmesi ve öncelikle vekalet ücretinin nereye ve hangi hesaba ödeneceğinin bildirilmesi gerektiğini belirtirken, “Bu icra gösteriyor ki, Hazine ve Maliye Bakanlığı hukuka aykırı davranarak bu tür dava açacaklara gözdağı ver meye çalışıyor” diye konuştu.
İcra kararını yorumlayan Şimşek’in avukatı Ali Erdem Gündoğan, “Şimşek davayı kazanmış olsaydı, Maliyeyi doğrudan icraya veremeyecek, önce idareye hesap numarası ve talep dilekçesi ile başvuru yapması gerekecekti. Başvurunun ardından bir ay içinde ödeme yapılmazsa icraya ancak o zaman koyabilecekti. Aynı kural Maliye için de geçerli. Bu nedenle yapılan işlem açıkça idare hukukuna aykırıdır. Tacettin Şimşek, bu davayı açtığı için cezalandırılmak isteniyor” dedi.
Tele1
Flaş iddia: "AKP gidiyor, giderayak devleti soymak için her türlü numarayı çekiyor..."36 izlenme
Antalya Patara'da 2 bin kamyon kum çalındı, olayı tespit eden memur görevden alındı!76 izlenme
Sedat Peker'in ifşaatları ile Türkiye'nin gündemine oturan Mübariz Mansimov'dan yeni bomba açıklamalar!59 izlenme
7 Vakıf ve kuruluşun yönetiminde: Bilal Erdoğan’ın 10 parmağında 10 marifet31 izlenme
Ayşe Ateş’ten Yeni Akit yazarına: Bu ısmarlama yazıyı kim yazdırdıysa ona bir ayva ısmarlayın49 izlenme
17 ilde büyük heyecan! 25 Ekim'de sosyal konut projesinin 5 bin konutunun temeli atılacak29 izlenme
Deniz Çakır seçim sonrası sert konuştu: "Bir lafım var bazı gevşeklere"49 izlenme
Dubai'deki Uluslararası Finans Merkezi'ne İran tarafından düzenlenen İHA saldırısının görüntüleri ortaya çıktı49 izlenme
İmamoğlu'ndan ekmek müjdesi!
İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere yurt içi ve yurt dışı 'ücretsiz konuşma' için telefon kartı ihalesi açmış !
13 yıldır işçilerin tazminatlarını alamadığı fabrikanın arsası 223 milyona peşkeş çekildi!
‘Akil İnsan’ Kadir İnanır AKP’nin kara listesinde!