Milli Savunma Bakanlığı, PençeKilit Harekâtı bölgesinde 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını duyurdu.
Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, katıldığı KRT canlı yayınında Çiğdem Akdemir'e konuk oldu. Milli Savunma Komisyonu üyelerine tepki gösteren Solmaztürk, iki günde 12 şehit verilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Operasyonun iki yıla yakın süredir devam etmesinin normal olmadığına vurgu yapan Solmaztürk, şunları söyledi:
"KRT'ye bu konuya odaklandığı için teşekkür ediyorum. İnsanlar hafta sonunu ailesiyle geçiriyor ama şu an bizim şehitlerimiz orada can veriyor. Askeri harekatta şehit verebilirsiniz ancak iki yıla yakın süredir devam eden bir operasyon var. Bu süre normal değildir. Operasyon dediğimiz sınırlı süreyle, sınırlı hedeflere yönelik askeri harekattır. Daha ne kadar süre şehit vermeye devam edeceksiniz ve ne amaçla? Siz TSK olarak bir yıl 8 ay kaldığınız bölgede bu kadar şehit veriyorsanız burada bir sorun vardır. Milli Savunma Komisyonu üyelerine soruyorum, hiç mi sıkılmıyorsunuz? Askeri harekatın başarı kriteri kaç tane adam öldürdüğünüz değildir."
'TÜRKİYE BAŞINDA OLAN BELALARI GÖRMEZDEN GELDİ'
Solmaztürk'ün ardından konuşan Emekli Tuğgeneral Ali Er, 24 saatte gelen 12 şehit haberine ilişkin konuştu:
"Siz eğer bir taraftan İsrail'e bir taraftan Libya'ya öbür taraftan Suriye'ye cephelerinizi dağıtırsanız bir gün önce ayağınızı çelmelerler sonra da sizi çok kanlı bir çatışma ortamına sokarlar. Türkiye başında olan belaları görmemezlikten geldi. Suriye'de zaten bir belanın içindeyiz."
Yayına katılan Emekli Albay Orkun Özeller de Kuzey Irak'ta şehit olan askerlerimize ilişkin açıklamalarda bulundu.
Özeller, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Irak'ın kuzey bölgesini gezmiş, dolaşmış bir subayım. Bu harekat stratejik olarak da taktik olarak da yanlış. Bunu kendilerine istedikleri yerde anlatabilirim."
KRT
Baba Arif Güran'a abisi ve eşi soruldu: "Benim ailem yapmaz"21 izlenme
Alevi örgütleri, Samandağ'dan seslendi: "Suriye'de yaşanacak katliamın sorumlusu AKP ve dünya kamuoyudur"21 izlenme
Flaş iddia: Erdoğan aday olmayabilir mi?585 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Muharrem İnce'den sert yanıt397 izlenme
İstanbul’da 8 kişiyi öldüren katilin binaya giriş çıkışlarına ait görüntüler ortaya çıktı31 izlenme
AKP Gençlik Kolları'ndan Boğaziçili öğrencilere tehdit!94 izlenme
Kayyumdan TÜGVA ve TÜRGEV itirafı! "Para veriyoruz"39 izlenme
Erdoğan'ın korumaları, 'yol neden kapalı?' diye soran avukatı bu hale getirdi!165 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki Azovstal fabrikasını vurmaya devam ediyor!
Fiyatlar 4 Kat Arttı, Araç Sahipleri Yaptırmıyor! 'Böyle Bir Durum Daha Önce Yaşanmamıştı!'
Skandal karar! ABD Senatosu, sözde ‘Ermeni soykırımı’ tasarısını kabul etti!
Gökçek Ailesinin “SOS” çarkı: Kocatepe’den otoparka belediyenin kaynakları vakfa akmış