Atilla'nın avukatları 15 Aralık'ta, dava duruşmaları New York'ta devam ederken verdikleri dilekçe ile, savcılığın Atilla'yı suçlayacak yeterli kanıt ortaya koyamadıklarını vurgulayarak, davanın düşürülmesini talep etmişlerdi. Hakim Richard Berman ise, bu dilekçe hakkındaki kararını, “dava sona erip, tüm kanıtların ortaya çıkması ve jürinin karar vermesinin ertesine” bırakma hakkını kullanacağını açıklamıştı. Jüri, Mehmet Hakan Atilla'yı yargılama sonunnda suçlandığı 6 suçun, beşinden ‘suçlu” bulmuştu.
Hakim Berman, duruşmalar devam ederken ertelediği, “davanın düşürülmesi dilekçesine” ilişkin o kararını dün açıkladı. Kararında, “mantıklı bir jürinin, Atilla'yı herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde suçlu bulması için yeterli delil olduğunu” vurgulayan Hakim Berman, davanın düşürülmesi dilekçesini resmen reddetti.
REZA'NIN ÇİZDİĞİ ŞEMALARI KARARINA DAYANAK GÖSTERDİ
Hakim Berman, Reza Zarrab'ın duruşmalar sürerken jüri önünde, ABD'nin İran yaptırımlarını nasıl deldiklerine ilişkin çizdiği şemaları da kararına dayanak olarak gösterdi.
Berman, 28 sayfalık kararında, duruşma sırasında aralarında ABD Hazine Bakanlığı eski Müsteşarı Cohen ve ABD'nin yaptırımların uygulanmasından sorumlu dairesi (OFAC) eski Başkanı Adam Szubin'in Atilla aleyhine tanıklıklarından da alıntılar yaptı.
Berman, kararında en çok alıntıyı ise Reza Zarrab'ın duruşma sırasında jüri önünde verdiği ifadelerden yaptı. Kararda, Zarrab'ın Atilla'nın “Halkbank içinde ABD yaptırımlarının nasıl işlediğini en iyi bilen kişi” olduğuna dair ifadesine ve Atilla'nın, yaptırımları Halkbank üzerinden delmek için kurulan şemaya Atilla'nın da katkı sağladığına ilişkin ifadelerine özel vurgu yapıldı.
REZA ZARRAB'IN YAPTIRIMLARI DELMEK İÇİN KURDUĞU SİSTEMİ ORTAYA KOYMAK İÇİN, NEW YORK'TAKİ DAVA SIRASINDA JÜRİ ÖNÜNDE ÇİZDİĞİ ŞEMALAR
ESKİ BAKAN ÇAĞLAYAN VE HALKBANK ESKİ GENEL MÜDÜRÜ ASLAN'A RÜŞVETLER DE KARARA GİRDİ
Hakim Berman'ın kararında, Zarrab'ın ifadelerine dayanarak AKP'li eski Bakan Zafer Çağlayan ve Halkbank Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'a verdiği rüşvetlere de atıf yaptı. Hakim, Zarrab'ın ifadesine dayanarak, Çağlayan'ın 45 ila 50 milyon Euro, 7 milyon ABD Doları ve 2 milyon 465 bin TL rüşvet verdiğini, Aslan'a bir kerede 2 milyon Euro rüşvet verdiğini de kararına geçirdi. Yargıcın 28 sayfalık kararında, Atilla'nın ise Zarrab'dan rüşvet almadığı da kayıtlara geçirildi.
ATİLLA HAKKINDAKİ KARAR 11 NİSAN'DA
Hakim Berman'ın, davanın düşürülmesine ilişkin bu kararının ardından, sırada Hakan Atilla'nın jüri tarafından suçlu bulunduğu 5 suça ilişkin ne kadar ceza alacağına ilişkin karara geldi.
Hakim Berman, ceza kararını 11 Nisan'a koyduğu duruşmada açıklayacak.
http://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/hakimatillanindavanindusurulmesitalebiniresmenreddetti2209469/
572 yıllık petrolü kaçırıyoruz22 izlenme
Böyle çevirme daha önce görülmedi! Polis, motosiklet sürücüsüne silah çekip tekerleğine tekme atarak durdurdu!64 izlenme
Ağzından kaçırdı, sözlerine tepki yağdı! Hilal Kaplan "Trump'a yaptıklarını ülkemizde de uygulayacaklar"106 izlenme
Borsa İstanbul Yine Yükselişte32 izlenme
Kayseri'de 2 pilotun şehit olduğu uçak kazasının görüntüleri ortaya çıktı47 izlenme
Ahmet Necdet Sezer'den çok konuşulacak Gezi Davası tepkisi! "Gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum"37 izlenme
CHP'den istifa edecek denilen 3 belediye başkanından peş peşe açıklamalar8 izlenme
'Gezi Parkı' ihaleye çıktı! İBB'den alınarak vakıflara devredilmişti16 izlenme
Orhan Bursalı 'RTE’nin cemaatlerle dansı salt oy amaçlı değil, gönül ve inanç ilişkisi de var'
Avrupalı bilim insanlarından korkutan yangın açıklaması
Sokak röportajında isyan etti: 'Erdoğan, AKP! Bir gidin kurtulalım sizden'
Görüntüler pes dedirtti! Okul açılmadan kullanılamaz hale geldi