Kanal İstanbul ve koruma kuşağı sınırları içerisinde kalan orman alanlarının orman vasfı kaldırılacak. Habertürk’ten Esra Nehir’in haberine göre mevcut ormanların yerine 2 katı büyüklüğündeki başka alan orman olarak tescil edilecek. Düzenlemenin ihale öncesi yasalaşması planlanıyor.
Proje, yapişletdevret modeli ile gerçekleşecek. Suyolu, bütün olarak ihale edilebileceği gibi kısımlara ayrılarak da ihale edilebilecek. Ayrı ihale yapılması durumunda, tamamlanan kısımların kullanım bedeli ödemeleri başlayacak.
İHALEYİ ALANLARA VERGİ MUAFİYETİ
İhaleyi kazanan şirkete vergi muafiyetleri getirilmesi planlanıyor. Buna göre, yapımında kullanılacak her türlü iş makinesi, taşıma aracı ve ekipman ÖTV, KDV ve gümrük vergisinden muaf olacak. Kullanılacak akaryakıttan da ÖTV ve KDV alınmayacak. Kazanan şirketin, projenin gelirinden elde ettiği gelirleri, kurumlar vergisinden istisna tutulacak.
Yapımının 7 yıl sürmesi beklenen ve 10 yılda 181.5 milyar gelir getireceği hesaplanan projede kamunun elde edeceği tüm gelirler, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulacak “proje” hesabında toplanacak. Bu gelirler, kamunun üstlendiği ödemeler tamamlanıncaya kadar, Kanal İstanbul geri ödemesinde kullanılacak.
GEÇİŞ ÜCRETİ NE OLACAK
Teklif taslağına göre; su yolunun yapımı, yapım usullerinin belirlenmesi, işletilmesi, işletme hakkının devredilmesi, seyir emniyeti ile geçiş ücretlerinin belirlenerek toplanması Ulaştırma ve Alt yapı, imar ve kentsel tasarım projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkisinde olacak.
Proje alanında yer alan taşınmazların kamulaştırılmasıyla ilgili iş ve işlemleri yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütecek. Gemilerin geçiş ücretleri ile ücretsiz geçiş izinleri; trafik yoğunluğu, geminin ve yükün cinsi, sosyal ve ekonomik faktörlere göre ulaştırma bakanlığı tarafından, yönetmelikle belirlenecek.
GELİRLER "PROJE" HESABINDA BİRİKECEK
Yapımının 7 yıl sürmesi beklenen ve 10 yılda 181.5 milyar gelir getireceği hesaplanan projede kamunun elde edeceği tüm gelirler, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulacak "proje" hesabında toplanacak. Bu gelirler, kamunun üstlendiği ödemeler tamamlanıncaya kadar, Kanal İstanbul geri ödemesinde kullanılacak.
YAP İŞLET DEVRET MODELİ
Proje, yapişletdevret modeli ile gerçekleşecek. Suyolu, bütün olarak ihale edilebileceği gibi kısımlara ayrılarak da ihale edilebilecek.. Ayrı ihale yapılması durumunda, tamamlanan kısımların kullanım bedeli ödemeleri başlayacak.
https://odatv4.com/kanalistanbulyolundakiormanlaragecmisolsun23072032.html
Erdoğan ‘milletin çeşitliliği’ demişti: Fatih Altaylı “Anayasadan Türklüğü çıkaracaklar, ilk 4 maddeye dokunmak konusunda da bazı adımlar atılabilir”43 izlenme
Yobazlar ‘Müslüman yılbaşı kutlamaz’ sloganıyla, Sivas'ta Mekke'nin Fethi Yürüyüşü düzenlediler !969 izlenme
İsrail'den ABD'ye çağrı: Türkiye'ye F-35 satmayın22 izlenme
Rus çelik endüstrisi indirim talepleriyle karşı karşıya32 izlenme
Hani uçuyorduk? Güney Afrika Randı TL'yi geçti!57 izlenme
Çalışan Annelerin Hakları Neler?31 izlenme
Diyanet bol kepçe harcıyor25 izlenme
Niğde katliamı ihalesinde yandaş kokular21 izlenme
AKP'den EYT'lilere 'vergi affı' oyunu: Bağ-Kur prim borçları katlandı!
Serbest bırakılan yüzlerce Hizbullahçı nerede?
MB Eski Başekonomisti Hakan Kara ekonomiyi tek kelimeyle özetledi: "Çözülemez"
AKP'li Kağıthane Belediyesi'nin milyonluk ihalesi AKP'li vekilin damadına gitti