TBMM’de sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifi ele alınırken eski bakan ve Meclis Tarım, Orman Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci’nin bakanlığı öncesi ortağı ve yöneticisi olduğu Newbridge şirketi tartışıldı. Şirketin sokak hayvanlarını öldürecek olan bir ilacı pazarlayacağı iddia edildi.

“ORTAK OLMAK SUÇ MU?”
Yöneticilerinin tümü AKP’li isimler olan şirketin çalışma amacının “Her nevi müstahzarat ve ilacın toptan ticaretini yapmak, almak, satmak, depolamak, pazarlanmasını, tanıtımını, ithalini ve yeniden ihracını yapmak” olduğu belirlendi. Kirişci, Bakan olduktan sonra şirketle ilişkisini bitirdiğini açıkladı.

Vahit Kirişci
2014 yılında kurulan ve kurucuları arasında Eski Tarım ve Orman Bakanı, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci’nin olduğu Newbridge şirketinin sokak hayvanlarını öldürecek olan ilacı pazarlayacağı iddia edildi ve TBMM’de tartışma yaşandı. Şirkette CEO olarak AKP’li Enerji eski Bakanı Ali Rıza Alaboyun, CEO Yardımcısı AKP eski Milletvekili Nevzat Pakdil ve Yönetim Kurulu üyesi AKP Adıyaman eski Milletvekili Mehmet Erdoğan yer aldı. Kiirişci, “Bakan olduğum gün bu şirketle ilişkimizi sonlandırdık. Başka bir görevi yokken bir şirketin ortağı olmak bu ülkede ne zaman suç oldu” dedi.
Sözcü
Memuriyetten çıkarılan Tezcan Karakuş Candan'dan açıklama: 'Dönüşümüz muhteşem olacak'43 izlenme
'Aziz İhsan Aktaş' davasının 4. gününde şaşkınlık yaratan açıklama: "Ahmet Özer hakkındaki ifade iddianamede değiştirildi"13 izlenme
Ahmet Takan: Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını SETA yazdı!41 izlenme
Bu yıl hem kurban sayısı azaldı hem de alım gücü düştü: Yoksul kurban kesemez, zengin tatile çıkıyor23 izlenme
Bahçeli'nin AK Parti'den emekli maaşı talebine yanıt: Olur tabi ki elimizden geleni yaparı23 izlenme
AKP’li Başkan TÜGVA için “Bir yer alırlarsa iki yer vermeyen namerttir” demişti, Sayıştay'dan kötü haber geldi!33 izlenme
Yoksulluğun acı tablosu... 1.6 milyon abonenin elektirik ve gazı kesik!76 izlenme
Ayçiçek yağı fiyatlarına yılın rekor zammı! BİM, Migros, Carrefour, Tarım Kredi Kooperatifi...72 izlenme
Ruhsar Pekcan'a kötü haber! Yüce Divan'a gitmesi için ilk adım atıldı!
Cem Uzan katıldığı bir yayında aktif siyaseti bıraktığını açıkladı
AKP’li başkan oy istemek için sokağa çıktı halk pişman etti 'Bizden AKP oy istemesin, benden AKP’ye oy yok !'
Korkulan oldu! ‘Süper taşıyıcı’ tam 46 kişiye corona bulaştırmış!