TERÖRİST GRUP BELİRLENDİ, NOKTA HAREKAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Metina Vadisi içindeki Zendura bölgesinde konumlanan terörist grubunun, güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve sızma hazırlığı yaptığı yolundaki tespit üzerine harekete geçildi.
İnsansız Keşif Uçaklarının yerini tespit ettiği iki PKK'lı teröristin bulunduğu bölgeye F16'lar tarafından nokta hava harekatı gerçekleştirildi.
SİLAHLARIYLA BİRLİKTE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER
Operasyonda Hüseyin Piran kod adlı Cahit Aktay ile Ruken Zilan kod adlı Zeynep Sevim, silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.
Terörist Cahit Aktay'ın İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinin 1 milyon lira para ödüllü kategorisinde yer aldığı belirlendi.
15 yıldan beri terör örgütünün dağ kadrosunda sorumlu düzeyde terörist eylemlerde bulunan Aktay hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı terör suçlarını soruşturma bürosunca da “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklamaya yönelik daimi arama ve yakalama kararı bulunuyordu. Terör örgütünün sözde Özel güç yapılanmasında suikast ve el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcı eğiticisi olan terörist Aktay'ın TürkiyeIrak sınır hattındaki Hakkari ve Zap Vadisi içinde kalan Ertuş bölgesinde de Mehmetçiğe karşı çok sayıda bombalı, roketli ve silahlı saldırıların bizzat planlamasını yaptığı ve talimatını verdiği öğrenildi.
Teröristin Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi kırsalındaki Kato Dağı ile Faraşin yaylasında da 3'ü korucu 6'sı asker 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırının faillerinden olduğu bildirildi.
Terörist Zeynep Sevim'in ise 10 yıldan beri terör örgütünün dağ kadrosunda faaliyet gösterdiği Irak'ın kuzeyindeki 13 kamu görevlisinin bir mağarada kurşuna dizilerek katledildiği Gara Dağında uzun yıllar terörist eylemlerde bulunduğu öğrenildi.
Terör örgütünün sözde silahlı kadın yapılanması YJAStar'ın başındaki isimlerden biri olduğu bildirildi.
Sözcü
Edirne'de KYK yurdunda su krizi: Binlerce öğrenci ayaklandı!7 izlenme
PTT'de daire başkanı olan AKP'li Fatih Tezcan, belediyede de görev alıyor!45 izlenme
Melih Gökçek’ten belediyenin deposundan çıkan ‘jet ski’ye ilginç savunma150 izlenme
İşler zora girdi batık 2’ye katlandı13 izlenme
Açlık sınırı asgari ücrete yoksulluk sınırı memur maaşına fark attı28 izlenme
'Kanal İstanbul'a evet diyorum' diyen Hulki Cevizoğlu'nun apar topar sildiği Kanal İstanbul yazısı ortaya çıktı!104 izlenme
Depoyu, Gürcistan´da dolduruyorlar914 izlenme
112 gün sonra belde halkı yeniden sandık başına gitti!72 izlenme
Fiyasko ortaya çıktı! Avrasya Tüneli'nden garanti sayısının yarısı geçti!
Soyadını Atatürk’ün verdiği Albay Reşat Çiğiltepe’nin ismi tadilat karşılığı silinmiş!
Somali Cumhurbaşkanı, Ankara’da özel bir hastanede göz muayenesi oldu, masraflarını Cumhurbaşkanlığı ödedi!
İranlı mühendis sokak röportajında böyle konuştu: "Bizdeki mollalar cübbeli sizdekiler kravatlı"