31 Mart seçimlerinde İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde makam odasında asılı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu güzel tablosunu yeni başkanlık makamına asmıştı. Tabloda, Atatürk depremzede bir vatandaş ile ilgilenirken resmediliyordu. 6 Mayıs’ta seçimlerin iptal edilmesinin ardından İBB Başkan Vekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından Atatürk tablosu tartışmalı şekilde kaldırılmıştı.
İmamoğlu mazbatası elinden alındıktan sonra başkanlık makamında indirilen o ilk tabloyu Beylikdüzü Belediyesi’ne hediye etmişti.
İmamoğlu “Tablo kalsın. Ben oraya tekrar geri döneceğimi biliyorum. İkincisi, ben onu hediye etmekten onur duyarım da dedim. Ama ısrarla bizim arkadaşlarımıza geri verdiler” demişti.
İmamoğlu’nun 23 Haziran’da ikinci kez açık ara farkla kazandığı seçimin ardından sosyal medyada binlerce kişi “O tablo yeniden asılacak” paylaşımında bulunmuştu. Ve hak yerini buldu, o tablo yerine asıldı.
“ŞİMDİ YENİDEN OLMASI GEREKTİĞİ YERDE”
Başkan Ekrem İmamoğlu, İBB binası önündeki coşkulu kalabalığa seslenişten sonra makam odasına yeniden astığı Atatürk tablosunun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak altına, “Bu tablonun anlamı benim için hep özel olmuştu. Şimdi, yeniden olması gerektiği yerde.” ifadelerini kullandı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/hakyerinibulduveotabloartikorada5202338/
Sinan Ateş cinayetinde 31 Aralık’a kadar işi halledin diyen kim?88 izlenme
İmamoğlu Büyükçekmece skandalını açıkladı 'Mevlut Uysal'ın özel kalem müdürü, Başakşehir yöneticileri 11 kişi aynı evde !'1842 izlenme
Merkez Bankası'nın net rezervi 20 günde 9,2 milyar dolar azaldı!101 izlenme
Kılıçdaroğlu ve Akşener’den, Ahlatlıbel Zirvesi sonrası ilk açıklama42 izlenme
Özgür Özel 2 milyon kişiye seslendi! "Başımızdakiler cunta pozisyonundadır"27 izlenme
Emekli vatandaşın talebi erken seçim: "Tabii ki erken seçim istiyoruz. Bu milletin bu vebadan kurtulması lazım"23 izlenme
'Çirkin' demek suç ama ağır küfürler hakaret sayılmadı24 izlenme
AKP’li Belediye milyonlar harcadığı tesisi satmak için üstüne para veriyor!47 izlenme