Her ayın 1’i ile 5’i arasında ders ücretleri yatırılan ücretli öğretmenler çalıştıkları okulların bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüklerini aradıklarında “Ücretli öğretmenler için ödenek gelmediğinden ödeme yapılmamıştır. Ödenekler geldiği zaman en kısa sürede ödeme yapılacaktır” cevabıyla karşılaşıyor.
Eğitimİş Sendikası da Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki göstererek “Öğretmenlere ödenek yok, söyleme gelince bütçe rekoru!” başlıklı bir açıklama yaptı.
"Güvencesiz ve modern kölelik koşullarına mahkum edilen ücretli öğretmenlere reva görülen bu durum, sadece bir yönetim zafiyeti değil, aynı zamanda insan hakları ihlalidir" diyen sendika, "Her fırsatta eğitime en büyük bütçeyi ayırdık diye övünen MEB, emeğini sömürdüğü 100 bine yakın ücretli öğretmenin maaşını hala neden ödeyememektedir?" diye sordu.
Sözcü
Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt101 izlenme
Meclis olağanüstü toplanmazsa, 2.5 milyon emekli Temmuz'da sıfır zam alacak16 izlenme
Cumhuriyet'e meydan okuyorlar! Şeriatçılardan gövde gösterisi gibi hafızlık töreni!57 izlenme
Mezarlıkta toplu mezar kazıldığı iddiası üzerine yetkililerden ilk açıklama geldi: Rutin bir uygulamadır.27 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Çeçen lider Kadirov hakkında dikkat çeken analiz "Paralı asker arıyor"64 izlenme
ABD'li gazeteci Kiev'de öldürüldü!64 izlenme
THY’de Mortgage skandalı iddiası: "Yakalanıp atılanlar var"37 izlenme
Hollandalı seçmen neden aşırı sağa oy verdi?29 izlenme
Zamların ardı arkası kesilmiyor: Temel besin maddesi ekmek ve simit zamlandı
Fatih Portakal'dan Teğmen Çelebi'yi uykusuz bırakacak açıklama: "Vah vah yaradan kimseyi onun durumuna düşürmesin"
Doktorları kovan otel yönetiminden açıklama!
Sinan Ateş'in kitaplarını dağıttılar, gözaltına alındılar: 'Adaletin geldiği nokta'