Türkiye’de bir taraftan evine ekmek dahi götüremeyen yoksullar ordusu artarken, diğer taraftan saatte 109 kişi milyonerler kervanına katılıyor. Milyonerler her geçen gün servetlerine servet katarken, her 10 kişiden 2’si yardım alıyor.
Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, sosyal yardım alan hane sayısı 2024 sonunda 4 milyon 574 bine çıktı. Türkiye istatistik Kurumu’nun (TÜİK) dört kişilik hane hesabıyla Türkiye’de sosyal yardıma muhtaç kişi sayısı 18 milyon 298 bin 736’ya yükseldi.
Türkiye’de hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı Ekim 2025’te 2024 sonuna göre 784 bin 800 kişilik artış gösterdi Yılbaşından bu yana her gün ortalama 2 bin 616 kişi milyoner oldu. Saatte 109 kişi milyonerler kervanına katıldı. Milyonerlerin toplam mevduatları ise aynı dönemde yüzde 40 artışla 14 trilyon 786 milyar liradan 20 trilyon 633 milyar liraya yükseldi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, hesabında 1 milyon lira ve üzeri parası olan kişi sayısı son bir yılda ise 834 bin 30 kişilik artış gösterdi. Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan yurt içinde ve dışında yerleşik kişilerin toplam sayısı Ekim 2025 itibarıyla 2 milyon 792 bin 728 kişiye çıktı. Ekim ayı itibarıyla mudi başına düşen ortalama mevduat, 7 milyon 388 bin lira oldu.
Ekim ayında 1 milyon lira veya üzerinde parası olan yurt içi yerleşik mudilerin mevduatlarının 12 trilyon 238 milyar lirası yerel para cinsinde. Toplam mevduatların yüzde 59’u Türk Lirası şeklinde değerlendiriliyor.
4 trilyon 899 milyar 985 milyon lirası döviz tevdiat hesabı, 2 trilyon 111 milyar 788 milyon lirası ise kıymetli maden depo hesaplarından oluştu. Böylece yurt içi yerleşik mudilerin toplam mevduatı 19 trilyon 250 milyar liraya aştı.
Ekonomik krizler her kesimi derinden etkilerken yardıma muhtaç kişi sayısı da hızla artıyor. 2014’te 2 milyon 274 bin haneye düzenli yardım yapılırken bu sayı aradan geçen 10 yılda yaklaşık ikiye katlanarak 4 milyon 574 bin haneye yükseldi.
Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 20’si muhtaç durumda. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de en yüksek yüzde 20’lik gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay yüzde 48’i aşarken, en düşük gelire sahip yüzde 20’lik grubun payı ise yüzde 6’larda kalıyor.
NEFES
Erdoğan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde EOKA'yı paylaştı!18 izlenme
Saray'dan Atatürk'e bir sansür daha!67 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik ‘Bayramdan sonra vaka kalmayabilir’54 izlenme
Erdoğan'ın 1 milyon Suriyeliyi ülkesine geri gönderme fikri suya düştü: Suriye'den veto!32 izlenme
Anketlerden Saray İttifakı'na kötü haber! Sonuçlar 'iktidar gidici' diyor37 izlenme
Vatandaşlar fiyatlara tepkili: "Bunlar bizi bitirdi sıfıra vurduk, çaresiziz"42 izlenme
Kadına şiddet görüntüsü kamerada ! Yolda çarpıştığı kadına yumruk attı !171 izlenme
AKP'ye yakın isme belediyeden para akmış12 izlenme
Şarbon taşıdığı iddia edilen gemiden haber var!
Aynı FETÖ gibi “tutuklanacaklar listesi” veriliyor!
Öğretmen maaşlarını ‘yük gören’ MEB, Maarif Vakfı’na 486 milyon lira aktaracak!
Depremzedelere bir hafta verdiler ‘konteynerleri boşaltın’ dediler! Nedeni ise adeta 'pes' dedirtti!