Türk nüfusun azınlık hale gelme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu Hatay’da bir imam hatip lisesi, üniversiteyi kazanan öğrencilerini duyurdu, Yeniçağ yazarı Mehmet Faraç, yapılan duyuruda dikkat çeken detayları Twitter hesabından paylaştı.
TÜRKLER İKİ YILLIĞA, SURİYELİLER TIP'A
Faraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kırıkhan Kız İmam Hatip Lisesi, üniversite sınavını kazananları iki listede duyurmuş. 12 Türk öğrenciden çoğu iki yıllık okullara yerleşmiş. 22 Suriyeli ise tıp ve diş hekimliğinin de aralarında bulunduğu fakültelere girmiş.” notunu düştü ve “Suriyeliler çok mu zeki yoksa özel eğitim mi alıyorlar?” sorusunu yöneltti.
SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN PUANLARI NEDEN AÇIKLANMADI?
Aynı okula giden öğrenciler arasında yer alan uçurum, sosyal medyada da gündem oldu. Olayın en dikkat çekici kısmı ise Türk öğrencilerin isimlerinin yanında YKS'den aldıkları puan yazarken Suriyeli öğrencilerde herhangi bir puan yazmaması oldu. Bu gelişmenin ardından sosyal medyada kullanıcılar, "Suriyeliler kontenjanla mı üniversiteye giriş yapıyor?" sorusunu yöneltti.
İşte o görseller:


yenicaggazetesi.com.tr
Türkiye’den sonra en çok Suriyeli sığınmacının yer aldığı ülkeydi, Suriyelileri ülkelerine geri gönderiyorlar!31 izlenme
Çocuğunun devlet okuluna kaydı için para istenmesi veliyi böyle çıldırttı24 izlenme
Has dostumuz Katar Rumlarla kucaklaştı25 izlenme
Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde hizmet durdu: Makinelere bağlı hastalar ölüyor...36 izlenme
Yengisini Öldürdü, Taksirle İndirimden Tahliye Edildi34 izlenme
Japonya, aya inişten sonra sorunlu gezicisini kurtarmayı umuyor33 izlenme
Bir tek belgede imzası olan Oktay konuşmadı8 izlenme
Seçim yarışında heyecan artıyor: Son İstanbul anketinde kim önde?35 izlenme
Bakanlık’tan harem selamlık kamp ‘ödülü’
Dahiliye doktoru hastalarında gördüğü acı gerçeği açıkladı: "Hayat pahalılığı halk sağlığını tehdit ediyor"
Kaplan operasyonunda yeni gelişme: Ayhan Bora Kaplan'ın eşi de gözaltında!
Cübbeli Ahmet de sahte diploma tartışmalarına dahil oldu!