SÖZCÜ ekipleri sabahtan bu yana dumanların içinden canlı olarak görüntü aktarıyor. Gelişmeler takip edilirken bölgeye hava müdahalesinin hala gelmediği belirtiliyor.
Resmi kaynaklardan yapılan açıklamalar bölgede helikopter ve uçakların olduğunu söylüyor ama sabahtan bu yayına alanda olduğumuz ve yayın yaptığımız ekibimiz henüz yangına havadan bir müdahale edildiğini göremedi.
SÖZCÜ sunucusu Gülinay Selçuk, canlı yayında isyan ederek şu ifadeleri kullandı;
"Görüntülenemeyen uçaklar 'madem varlar neredeler görünmez mi oldular' dedirtti. Acaba Bursa'daki yangını yanlış anlayan uçaklar neredeler? O sarp yamaçlara itfaiye erleri mi tırmanacak?
2 dakika içerisinde minicik bir kıvılcımın dağı sardığını gördük. O sürate 1 2 insanın gücü yeter mi? Su boruları bu kadar kısa sürece o yamaçlara taşınabilir mi? Hava müdahalesine ihtiyaç varken uçaklar nerede? soruları hala yanıtlanmadı"
Muhabirimiz İlayda Çolakoğlu sabah 7'den beri orada olduğunu belirtiyor. Görüntülerde hala topraktan bile kıvılcımların çıktığı gözlemleniyor. Ankara'da bile yangını kontrol altına almak ne kadar zor olmuşken; Bursa'ya Karabük'e geldik. Hava müdahalesi olmadan bu kadar sarp yamaçlarda kontrol sağlamak imkansız. Hava mücadelesi çok şart.
Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçelerinde ormanlık alanda çıkan yangın sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Sabah gün açmasıyla hava araçlarının uçma kabiliyeti yakaladığı andan itibaren tekrar havadan da etkin bir şekilde müdahale etmeye devam edeceğiz" dedi.
Bakan'ın sabahı işaret eden yardım açıklaması, orada yaşayan çiftçiler ve insanlar tarafından aynı sukunetle karşılanmadı. Gözlerinin önünde kül olan yaşam alanlarına halk kendi çabasıyla koştu.
Gazeteci Serap Belovacıklı: "Deprem olur, vatandaş koşar. Yangın olur, vatandaş koşar. Darbe olur, vatandaş koşar. Her şeyi bizden ya da Allah'tan bekleyecekseniz, millet sizi niye seçti?" çıkışında bulundu.
Felakete müdahale gecikince; özellikle yangının şiddetini arttırdığı Gürsu Iğdır Köyü civarında çok sayıda kurye itfaiyecilere ve orman işçilerine su ve ayran taşıdı.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde dört gündür devam eden orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Bursa sınırına dayanmıştı. O felakette de Çiftçiler traktörleriyle, insanlık konvoyu oluşturmuştu.

Yangın haberini alan İznik köylüleri, ellerindeki su tankerlerini traktörlerine bağlayarak konvoy halinde Osmaneli kırsalına doğru yola çıktı. Savaşa gider gibi seferber olan çiftçiler, itfaiye, orman bölge ve jandarma ekiplerine sağladıkları lojistik destekle alevlerin kontrol altına alınmasında kritik rol oynadı.
Bütün bunlar gerçekleşirken vatandaş kendi imkanlarıyla alevlere karşı direnmeye devam ediyor. Uçakların ve havadan müdahalenin hala gelmemiş olması rüzgarla büyüyen alevlere fırsat tanıyor. Deprem, sel, yangın fark etmeksizin seferber olan ve geç müdahale nedeniyle yerini yurdunu, hayvanlarını, kaybeden vatandaşlar; 'bunları yaşamaya mecbur muyuz?' diye soruyor.
Sözcü
AKP'nin Sudan fiyakosu ortaya çıktı: 276 milyon lira çöpe gitti34 izlenme
Masum Bayraktar isimli sözde hocanın sözleri pes dedirtti: "Eşinin ilişki isteğine karşılık vermeyen kadına melekler lanet okur"66 izlenme
Devlet Bahçeli'nin öyle bir fotoğrafı ortaya çıktı ki! İmamoğku'nu suçlayan Bakan Soylu buna ne diyecek?95 izlenme
Konya’da pandemi hastanesinde tüyler ürperten görüntüler! 'Taşıyıcıyım, fazla yaklaşma!'157 izlenme
CHP’nin masasındaki anket kulislerden sızdı28 izlenme
İtalyan polisi, organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun'a düzenlenen operasyonun görüntülerini paylaştı135 izlenme
Abdurrahman Dilipak'tan AKP'yi kızdıracak uyarı: "Gitti gidiyor..."46 izlenme
Konya'da yüzlerce kişi Suriyelilerin evlerini ateşe vermeye çalıştı !334 izlenme
Koronavirüs test kitlerinde tek yetkili firmanın 'hac ve umre kayıt merkezi' olduğu ortaya çıktı!
Şehir hastanesinde skandal görüntüler ! Personel ve yöneticiler öğle yemeğinde 'Urfa Sıra Gecesi' düzenledi !
Özgür Özel İlk kez duyurdu! İBB dosyasında gizli tanığın ifadesinin çekildiği saklanmış!
Ekmeğe gayri resmi zam!