Şarkıcı Güllü’nün ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmanın 75. gününde, 9 Aralık’ta kızı Tuğyan Gülter ve arkadaşı Sultan Nur Ulu İstanbul Büyükçekmece’de kaldıkları evden valizleriyle ayrıldıkları sırada gözaltına alındı.
Güllü’nün eski eşi ve Tuğyan Gülter’in babası Gürol Gülter, kızının gözaltına alındığını İngiltere’de yaşadığı evde öğrendi. Bir gün sonra Habertürk’e konuşan Gülter, gözaltıdan saatler önce kızının annesinin mezarından kendisini aradığını anlattı.
Canlı yayında ilk kez açıklama yapan Gürol Gülter, şüphelerini şu sözlerle dile getirdi:
Gülter, Sultan Nur Ulu’nun ifadesine ilişkin de şüphelerini dile getirdi:
"Yok Sultan itiraf etti. Neyin pazarlığını yaptı da itiraf etti. Bugüne kadar niye Sultan itiraf etmedi de bu bugün itiraf etti. Tuğyan mutlaka mahkemede buna bir cevap verecek yani."
Gürol Gülter, kızının cinayetle ilişkili olup olmadığını bilmediğini, ancak artık her şeyin ortaya çıkacağını söyledi:
"Tuğyan’ın böyle bir şeyi insan nasıl yapabilir ya. Filmin sonuna geldik. Savcı makamının kayda değer bir delilleridir netice itibariyle. Yani ilk lafıma dönüyorum. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz dedim ya. Dönüyor dolaşıyor ya laf oraya geliyor. Bu işte bir kabahati varsa. Yani sakladığı bir şey bir kabahati varsa birazcık sıkıntı olacak yani."
Gürol Gülter, çocuklarının Güllü’yü son anda görmediği yönündeki iddialara da şöyle yanıt verdi:
"Çocuklarımın yani görmedim demesini ben de çok merak ediyorum. Niye? Görsen ne olur ki yani neticede senin bir onun işini kolaylaştırır, şunu yok bir şey yok. Yani hasmın düşman değil annem yani. Elinden tutarsın düşme diye falan. Ne bileyim yani. İlk refleksi öyle gösterirsin"
Gürol Gülter, kızının gözaltına alınmadan yaklaşık 10 saat önce mezarlıkta kendisini aradığını, konuşmalarında duygusal anlar yaşandığını aktardı:
"Annesinin mezarından arıyor beni. Ağlıyordu yani. Çok ağlıyordu. Çok böyle ağlamaktaydı çok. O mezara ilk defa gidiyor galiba. Baba dedi annemin yanına geldim dedi. Ben dedim ona telkinlerde bulundum. Dua et kızım benim. Bunların hepsi geçer dedim. Artık şimdi yapabilecek bir şey yok dedim. Sadece şey yani söyledim yani. Sakin ol, dua et. Bir gün bunların hepsi geçecek falan gibilerinden. Çok da uzun konuşmadım, kapadım zaten"
Kızının susma hakkını kullanma ihtimaline karşı ise şunları söyledi:
"Makamının cinayet şüphesiyle gözaltına aldığı bir insan itiraf edecek, suskunluk hakkını kullanacak, oturup oturacak, anlatacak yani kaçış yok. Bu sıra filmin sonu yani"
Son olarak, kızına yönelik suçlamalar konusunda kesin bir inanca sahip olmadığını vurguladı:
"Ya bugüne kadar o kız niye itiraf etmedi de dün itiraf etti. Bence Tuğyan mahkemeye çıktığında bu iş tamamıyla aydınlığa erecek. Bence de ortada kesin hiçbir şey yok yani. Ben bir gittim geldim. İnanmak istemedim. Ben bir babayım ya inanmak. Hangi baba inanmak ister ki böyle bir şeye"
'Tecavüzcü Ensar' sloganı için AYM'den emsal karar!142 izlenme
8 bin örgüt üyesi serbest kalacak29 izlenme
Rusya Devlet Televizyonu: "3’üncü Dünya Savaşı başladı"54 izlenme
Erdoğan, sığınmacıları 'göndermeyeceğiz' dedi vatandaş bu sözlere çok sert tepki verdi: "Misafirlik de bir yere kadar!"50 izlenme
Otobüs ve uçak bileti fiyatları uçtu, halk trene yöneldi!43 izlenme
Şeriat karşıtı pankart asan gençlere ev hapsi22 izlenme
Zeytinli Rock Festivali'nin yasaklanmasına yapılan itiraz da reddedildi!48 izlenme
Böyle vicdansızlık görülmedi! İçinde kedi uyurken, yuvasını yumruklayarak parçaladı!48 izlenme
Tarımda kendine yeten ülkeydik, ne hale getirdiler: Buğday Rusya’dan şeker Mısır’dan... 'Yerli ve milli' dediler çiftçiyi böyle yediler!
Thodex vurgununda flaş gelişme! Faruk Fatih Özer için çember gitgide daralıyor!
DSİ'den AKP'li ilçe belediye başkanının tarlalarına özel 'sulama hattı!'
AKP'li belediye Kılıçdaroğlu'nun toplantı yaptığı restoranı mühürledi!