Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV'de koronavirüs ölümlerinin nasıl gizlendiğini İstanbul'da gerçekleşen bir ölümün belgesi üzerinde canlı yayında anlattı.
Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programında gazeteciler İsmail Saymaz, Özlem Gürses, Barış Yarkadaş ve Elfin Tataroğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Bağcılar Medipol Hastanesi'nde iş insanı Hakan Şişik'in dedesinin koronavirüse yakalandıktan sonra vefat etmesinin ardından ölüm belgesine önce "Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm)" daha sonra ise Şişik'in girişimleri ile nasıl "Bulaşıcı hastalık (doğal ölüm)" yazıldığını anlatarak ölüm belgelerini Halk TV canlı yayınında gösterdi.

İş insanı Hakan Şişik
www.gercekgundem.com'un aktardığına göre, Yarkadaş'ın Bağcılar Medipol Hastanesi'nde koronavirüs ölümünü gizlemeye ilişkin yapılan belge sahtekarlığına ilişkin Halk TV'de yaptığı açıklamalar şöyle:
"Koronavirüste ölüm sayıları nasıl düşük gösteriliyor? Kanıtıyla, belgesiyle, tanığıyla anlatacağım. 1 numaralı belge! Bu belge bizim arkadaşımız iş insanı Hakan Şişik'in rahmetli dedesine ait. 5 Aralık 2020 tarihinde Bağcılar Medipol Hastanesi'nde vefat ediyor.
Rahmetli hastanedeyken Covid-19 (koronavirüs) olduğuna dair rapor çıkıyor. Tedavisi yapılıyor, 2 gün sonra da vefat ediyor. Ve iyileştiği söyleniyor Covid-19'dan.
Ölüm şekli olarak "Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm)" belgesi hazırlanıyor. Bu belge verildikten sonra İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı'na gider, ve buna göre bir tutanak düzenlenir. Doğal ölüm diye yazılır.
Burada arkadaşımız Hakan Şişik, dedesinin ölüm raporunun doğru düzenlenmediğini söyleyerek itiraz ediyor. İtiraz ettikten sonra Bağcılar Medipol Hastanesi'nin yoğun bakım sorumlusu ile görüşüyor. Yoğun bakım sorumlusu kendisinin bu raporu düzenlemediğini ama Hakan Şişik'i raporu düzenleyen doktorla görüştürebileceğini söylüyor.
Hakan Şişik arkadaşımız dedesinin doğru düzenlenmediğini, bilgelerin gerçek olmadığını söyleyerek, raporu hazırlayan doktorla konuşuyor. Ve doktora "Benim dedem Covid-19 şüphesiyle tedavi gördü. Zaten testi de pozitif çıkmıştı. Bize Covid-19 olduğunu söylediniz. Bana verdiğiniz belgede "Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal ölüm) diye yazdınız" diyor.
Burayı Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da iyi dinlesin. Çünkü bu hastanenin eski sahibi. Medipol Bağcılar...
Hakan Şişik'e bu raporu düzenleyen doktor şunu söylüyor: "Ben rapora covid yazamam. Çünkü rapora covidden dolayı öldüğünü yazarsam, soruşturma açılır. Lütfen hakkınızı helal edin" diyor.
Bunun üzerine Hakan Şişik, ısrar ediyor hastane yönetimi ile tartışıyor. "Gerçekleri saklıyorsunuz" diyor. Yaşanan tartışmanın ardından kendisine yeni bir belge veriliyor. 2 numaralı belge; "Ölüm nedeni bulaşıcı hastalık (Doğal ölüm)"
Hakan Şişik bunun üzerinde durmasaydı dedei Covid-19 değil, bulaşıcı olmayan hastalık olarak vefat etmiş sayılıp defnedilecekti."


İnce: Kocaoğlu örnek davranış sergiledi
İmamoğlu'ndan Ulaştırma Bakanlığı'na: "Bu da size kapak olsun"
Usta sanatçı Turgay Yıldız son yolculuğuna uğurlandı
Siyasette ‘aç olanları siz doyurun’ tartışması! Muhalefetten Erdoğan’a sert tepki!
AKP'nin 'taşerona kadro' yalanında yeni perde: Kadro yerine iktisadi teşekkül işçiliği!
Erdoğan'ın yakın akrabası AKP'yi topa tuttui Sedat Peker'e destek verdi! 'Gelip beni alsın o namussuzlar! Allahınız, kitabınız yok mu sizin?'
İzmir'de evlat vahşeti! Altı aylık hamile annesini 15 yerinden bıçakladı.
Samandağ hayalet şehir oldu insanlar enkaz altında
Kılıçdaroğlu: Mültecileri 2 yıl içinde ülkelerine göndereceğiz
Güney Kore'de sel felaketinde ölü sayısı 35'e yükseldi
Alaatin Köseler 186 gün sonra özgür! İşte ilk görüntüler
Akkuyu Nükleer Santrali Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikâyet edildi
CHP'li Özkoç, 'Gara şehitleri' konuşması sırasında gülen Erdoğan'a tepkisini böyle gösterdi
Korkunç infaz! Taliban, Afganistanlı kadın voleybolcuyu katletti iddiası