Anasayfa1
20 Nisan 2026 ( 14 izlenme )
Reklamlar

Gülistan Doku soruşturmasında dönemin başhekimi tutuklandı!


Gülistan Doku soruşturması kapsamında Bursa'da gözaltına alınan dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir tutuklandı.


Tunceli'de, 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturması kapsamında Bursa'da gözaltına alınan dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir tutuklandı.

Son dakika gelişmelerinin peş peşe yaşandığı Gülistan Doku soruşturmasında Adalet BakanlığıABD'de olduğu belirtilen firari şüpheli Umut Altaş'ın geçici tutuklanması ve hakkında Kırmızı Bülten ile uluslararası seviyede arama çıkarılması için resmi süreci başlatmıştı.

DÖNEMİN BAŞHEKİMİNE TUTUKLAMA

Yaşanan bu gelişmenin ardından bir gelişme de geçtiğimiz gün Bursa'da gözaltına alınan dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir ile ilgili oldu.

Özdemir, savcılık işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

HASTANE HAYITLARININ SİLİNDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Özdemir, Gülistan Doku’nun, hastane kayıtlarının silindiği iddiasıyla Bursa’da gözaltına alınmıştı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Çağdaş Özdemir, 2018 ve 2021 yılları arasında Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi, 2022 yılına kadar ise Tunceli İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmıştı.

TUTUKLU SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca "kasten öldürme""cinsel saldırı""suç delillerinin gizlenmesiyok edilmesi""bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek suretiyle verileri yok etmebozma""kişiyi hürriyetinden yoksun kılma""suçu bildirmeme" ve "suçluyu kayırma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonelin de bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel, Doku'nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok, eski Tunceli İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan ElaldıCelal AltaşNurşen ArıkanFerhat Hanedan Güven, Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov, annesi Cemile Yücer ve eski polis olan üvey babası Engin Yücer ile Tuncay Sonel'in o dönem koruma polisliğini yapan Şükrü Eroğlu tutuklanmış, Uğurcan A. ile Munzur Üniversitesinin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G. ve Süleyman Ö. haklarında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Özdemir'in tutuklanmasıyla birlikte toplam tutuklu sayısı 11'ye yükseldi. Eski Vali Sonel'in ise işlemleri sürüyor.

Kaynak:Halk TV

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sigara ve rakının ardından biraya da dev zam yolda! Bakan Murat Kurum geçinemediğini söyleyen emekliye dilenci muamelesi yaparak yardım kartı vermeye çalıştı, yaşlı kadın parayı iade etti! Mustafa Kemal’in tarihin akışını değiştiren kararı Can Atalay'ın avukatlarından tahliye başvurusu