Atakum ilçesinde yapımı devam eden okul binasında göçükler meydana geldi. Okulun duvarlarında çatlaklar oluştu ve bahçesi tamamen kullanılamaz hale geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 No’lu Şube Başkanı İlker İlkin, Atakum okulun heyelan nedeniyle açılmadan kullanılamaz hale geldiğini belirtti.
Okulun hemen alt tarafında bulunan Prof.Dr. Necmettin Erbakan Ortaokulu’nun da tehlikede olduğunu belirten İlker İlkin, "Atakum ilçesi Büyükkolpınar mevkiinde okul inşaatı henüz bitmedi. Burada yoğun bir toprak kayması sonucunda okulun bahçesinde büyük bir kayma söz konusu. Burada meydana gelen kaymalar, alt tarafta bulunan okul içinde tehlike oluşturuyor" dedi.

"BURASI SAMSUN’UN EN ÇOK BİLİNEN HEYELAN BÖLGESİ"
Okulun yapıldığı yerin heyelan bölgesi olduğunu söyleyen İlker İlkin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Buranın tadilatıyla ilgili bakanlıktan birçok bütçe istenmiş, yetkililer gelmiş, buralarda incelemelerde bulunmuş. Fakat buna rağmen herhangi bir sonuç elde edilememiş. Yetkililerin bu konuya sessiz kalması ve bu şekilde okullarımızın heba olması bizleri açıkçası çok üzdü. Bu okullarımızın eğitim öğretime açılması için gerekli ödeneğin bakanlık tarafından bir an önce sağlanması, eğer bu okullarımızın aşağıdaki okulumuzla ilgili bir tehlike oluşturuyorsa oradaki öğrencilerimiz için bir an önce önlemlerinin alınmasını istiyoruz. Burası heyelan bölgesi. Samsun’un en çok bilinen heyelan bölgelerinden biri. Buranın fizibilite çalışmalarının yapılmadan bu binaların buraya yapılmış olması da bizim için ayrıca bir sorun."
Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Büyükkolpınar Mahallesi’ndeki okul kampüs alanı ile ilgili inceleme ve keşif çalışmaları devam etmektedir. Batı ve güney cephesinde kayma alanında bulunan binada eğitim öğretim yapılmamaktadır. Okul kampüs alanın doğu tarafına kalan kayma alanından uzak bir okul binamızda eğitim öğretim devam etmektedir" denildi.
Sözcü
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklandı!172 izlenme
Milyonlarca liralık ihale göstere göstere AKP'ye yakın isme verildi23 izlenme
Yörsan’a kayyum atandı!80 izlenme
AKİT TV’de FETÖ kavgası! 'FETÖ diye bir örgüt yoktur' denince ortalık bir anda karıştı, Mehmet Metiner stüdyoyu terk etti!74 izlenme
CHP'li eski vekilin evi sahte İçişleri Bakanlığı kimlik kartıyla gözetlendi!65 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden flaş corona mesajları! "Bu kez bilinmeyenleri yazacağım"93 izlenme
Türk bayrağına provokasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı13 izlenme
İnsanlar kendini yakarken Büyükelçiden alay eder gibi paylaşım!281 izlenme
İlahiyat fakültesinde skandal: Köpeğe cinsel istismarda bulunurken yakalandı!
Düzce'de, Adalet Yürüyüşü kampının önüne 1 kamyon gübre döktüler !
Orman Bakanlığı paylaştı: Bu görüntülere yüzlerce soru yağdı
Polislerin 'genç kadınlara ulaşmak için GBT yaptığı' iddiası Meclis gündeminde