Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce 'Seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi' iddialarıyla ilgili, "Günümüz itibarıyla 125 bin 563'ü 18 yaş ve üzeri, 96 bin 108'i çocuk olmak üzere toplam 221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşlığını kazanmıştır" açıklaması yapıldı.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan, 'Seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi' iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.125 bin 563'ü 18 yaş ve üzeri, 96 bin 108'i çocuk olmak üzere toplam 221 bin 671 Suriyelinin Türk vatandaşlığı kazandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bilindiği üzere bir kişinin doğum yerinin yurt dışı olması o kişinin yabancı olduğu anlamına gelmediği gibi Türk vatandaşlığını kazandığı anlamına da gelmemektedir. Yani vatandaşlık kazananların dışında kalan bu kişiler, yurt dışında doğan ve anne ve/veya babası Türk vatandaşı olan (doğumla Türk vatandaşı olan) vatandaşlarımızdır. Bu kapsamda nüfus kütüklerinde kayıtlı (vatandaşlık kazananlar dahil) doğum yeri Suriye olan 18 yaş ve üzeri 163 bin 44 kişi bulunmaktadır. Tekrar hatırlatmakta fayda var ki; Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Genel Müdürlüğümüzden temin edilen ham verilerle birlikte 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanununun 7'nci ve 8'inci maddelerinde belirtilen hususlara göre diğer kurumlardan aldığı veriler (Silah altında bulunanlar, askeri öğrenciler, kısıtlılar, kamu hizmetinden yasaklı olanlar) düzenlenerek seçmen kütüğü oluşturulmakta veriler YSK tarafından siyasi partilerle paylaşılmaktadır."
KAYNAK: DHA
Mahkeme dosyasına yansıdı: Ailesi Narin’i bulmak için yapılan aramaları sabote mi etti?58 izlenme
Albayrak’a 3 kat borçlanma yetkisi!157 izlenme
İhraç edilen imamlar: "İnanç özgürlüğü yok mu bu ülkede?"138 izlenme
Batman’da çöken ve onarımı yapılan Güney Çevre Yolu 8 gün dayanabildi: Yol yeniden çöktü, 10 metrelik çukur oluştu!29 izlenme
3 kez fiyat güncellendi maliyeti 1 milyardan 5 milyara çıktı26 izlenme
Resmi Gazete’de tartışma yaratan dini hükümler! CHP’den laiklik tepkisi146 izlenme
Yeniden hesaplandı: Ocak ayından itibaren kim ne kadar maaş alacak? İşte liste...57 izlenme
İmamoğlu'nun başlattığı 'çiftçiye ücretsiz tohum desteği' dağıtım töreninde konuşan çiftçi: "İBB bize yem veriyor, tohum veriyor, gübre veriyor, mazot veriyor, bunun için ne desek az"32 izlenme