Gezi davasında verilen siyasi kararlar, ülkenin birçok yerinde protesto ediliyor.
İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 4,5 yıldır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası veren mahkeme, tutuklanmalarına karar verdi.
Mahkemenin verdiği karara tepkiler büyürken, Gezi davasında verilen siyasi kararlar, ülkenin birçok yerinde protesto ediliyor.
İSTANBUL
İstanbul'daki eylem, Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Taksim İpek Sokak'ta bulunan TMMOB MAkina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin önünde saat 19.00'da gerçekleştirilecek. Eylem öncesi bir araya gelen çok sayıda kişi, "Her yer Taksim, her yer direniş!" sloganları atıyor.

Taksim Dayanışması, Gezi davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Şerafettin Can Atalay hakkında 18 yıl hapis cezası verilmesinin ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatmıştı. Dayanışma bugün 19.00'da yapılacak protesto açıklamasına da çağrı yapmıştı.
Duyuruda, "Gezi Davası'nda verilen hukuksuz karara karşı gerçekleştireceğimiz basın açıklaması için yarın (Salı) 19.00'da Taksim'de TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde buluşuyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.
Taksim Dayanışması'nın çağrısının ardından yurttaşlar Taksim'de TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde toplanmaya başladı. Bir araya gelen yurttaşlar, "Her yer Taksim, her yer direniş!", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı.
ANKARA
Ankara Ulus Meydanı'nda yurttaşlar, Gezi Davası kararlarına karşı basın açıklamasında bir araya geldi. Kararların geçersiz ve hükümsüz olduğunun belirtildiği açıklamada, toplanan yurttaşlar da ''AKP halka hesap verecek'' sloganları attı.
GAZİANTEP
Gaziantep Yeşilyurt'ta toplanan yurttaşlar da Gezi davasında verilen tutuklama kararlarına karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Karanlık gider, Gezi kalır" denildi.
Astrolog Meral Güven “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan gözaltına alındı
Abdurrahman Dilipak: "Hani haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandı?"
Tarım ve hayvancılık çalışanları sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak
Vali Tuncay Sonel'in tapu kayıtları ortaya çıktı: Bir günde servetini katlamış
Halkbank Genel Müdürü hakkında söylentiler bitmiyor: Akraba şirketlerine dövizle kredi, TL ile geri ödeme iddiası
Meclis'te İliç maden faciası gerilimi! Enerji Bakanlığı 'sorumluluk onlarda' dedi Çevre Bakanlığı hiç oralı olmadı
Yunanistan Lozan’ı yine çiğnedi Sakız Adası’na silah yığdı!
Vatandaş market market indirim kovalıyor!
Ümit Özdağ son seçim anketini paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde çarpıcı sonuç
Yunan Başhekim Charalambis anlattı: Ali Sabancı 7 saatlik ameliyatla hayatta tutulmuş
Şşş bu ülkede 'Fikir Hürriyeti' var: Gazeteci, Diriliş Ertuğrul dizisini eleştirdi diye gözaltına alındı!
Trabzon Ortahisar AKP İlçe Başkanı Selahaddin Çebi: “Instagram'ın kapatılması, büyük devlet olduğumuzun kanıtıdır. Eskiden kimse kapatmaya cesaret edemezdi”
Coronaya yakalanan kadının öptüğü muavin ve otobüstekilerin testleri negatif çıktı!
Yandaş Yeniakit'çi 'Peygambere iftira atıyorsunuz' dedi, hadis doğru çıkınca bakın nasıl kıvırdı !