Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 4 yıldan beri görev yapan Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Yıldırım, geçen yıl Yüksek Askeri Şura kararıyla tümgenerallikten korgeneralliğe terfi ettirilmişti. Yılmaz Paşa, komuta kademesinin şekillendiği dünkü YAŞ kararıyla beklenmedik bir şekilde emekliye sevk edildi. Askeri kaynaklar, bir yıl önce terfi ettirilen bir generalin bir yıl sonra emekliye sevk edilmesinin TSK tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.
Yetkililer, bir generalin üst rütbeye terfi ettirilmesinden sonra bir üst rütbeye terfisi gelene kadar teamüllere göre emekli edilemeyeceğini belirtti. 23 Ağustos 2019'dan bu yana 7. Kolordu Komutanlığı görevini üstlenen Korgeneral Yılmaz Yıldırım karargahı Diyarbakır'da olmasına rağmen 4 yıldan beri bir gün bile makamında oturmadı. Çünkü 9 Ekim 2019'da Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısındaki Resulayn ile Akçakale İlçesi karşısındaki Tel Abyad'a yönelik eş zamanlı başlatılan Barış Pınarı harekatının başındaki isimdi. Yılmaz Paşa, terfisiyle birlikte Erzurum'daki 9 Kolordu Komutanlığı'na atanmış olmasına rağmen Suriye'de terörle mücadelede yürüttüğü başarılı operasyonları nedeniyle 7. Kolordu Komutanlığı görevine devam etti.
PKK'YI TEMİZLEDİ
Güneydoğu'daki çukur ve hendek teröründe meskûn mahal operasyonlarıyla deneyim kazanan özel birlikler, Kolordu Komutanı Yıldırım'ın sahadaki emir ve direktifleriyle teröristleri kısa sürede bölgeden temizledi. 15 günde 752 terörist etkisiz hale getirilince, harekâtın 4. gününde Resulayn, 5. gününde de Tel Abyad TSK'nın kontrolüne geçti.
Sözcü
Emekli ikramiyesi zammında masada 2 rakam var33 izlenme
Emekli vatandaş böyle isyan etti: "Çoğu şeyleri kısıtlıyoruz, yiyeceklerden kısıtlıyoruz. Gezmiyoruz, tatile gitmiyoruz"41 izlenme
Motorine bir zam daha geliyor! Bu geceden itibaren geçerli olacak40 izlenme
13 yaşındaki kız cinsel istismarı anlattı, savcılık ‘kimse görmedi’ dedi!28 izlenme
Öğretmenler Günü öncesi çirkin saldırı! Okulu basıp öğretmenleri darp ettiler28 izlenme
Operasyonlar ters tepti! AKP'den istifa etti CHP'ye geçiyor14 izlenme
Atatürk’e hakaretten tutuklanmıştı, işte ifadesi!426 izlenme
CHP heyetinden OSB ziyareti: 'Cumhuriyet tarihinde böyle bir basiretsizlik görülmemiştir'31 izlenme