Niğde Ulukışla’da seçmen nüfusunun ilçe nüfusundan fazla olması haberlerinin ardından 5 bin 800 olan ilçe nüfus tabelası gece yarısı değiştirilerek, 7 bin 300’e çıkartıldı.
Niğde’nin Ulukışla ilçesinde seçmen nüfusunun ilçe nüfusundan fazla olması haberlerinin ardından 5 bin 800 olan ilçe nüfus tabelası gece yarısı değiştirilerek, 7 bin 300’e çıkarıldı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer değiştirilen tabela önünde yaptığı açıklamada, “Her nedense Ulukışla’ya gelenlerin hepsinin 19 yaşında seçmen olduğu görülüyor. Yani 19 yaşın altındaki seçmenler Ulukışla’ya hiç gelmemiş” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçmenlerin farklı bölgelere taşındığı yönünde önemli iddialarda bulunarak Ulukışla’da nüfusun bir gecede artırıldığını iddia etti.
Ulukışla ilçesinin girişinde daha önce 5 bin 800 yazan tabelanın, 7 bin 300 olarak değiştirildiğini söyleyen Gürer, “Seçmen sayısındaki artışın, buraya gelen nüfusla örtüşmediği açık. Seçmen profilindeki değişme dikkat çekici. Her nedense Ulukışla’ya gelenlerin hepsinin 19 yaşında seçmen olduğu görülüyor. Yani 19 yaşın altındaki seçmenler Ulukışla’ya hiç gelmemiş” dedi.
Gürer, daha önce Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki seçmen hareketliliğinden örnek vererek, Ulukışla’da nüfusun 5 bin 800, seçmen sayısının ise 5 bin 900 olduğunu söylemişti.
Ulukışla’da 24 Haziran seçimlerinden bu yana bin 700 seçmen fazlalığı oluştuğuna dikkat çeken Gürer, “Tabelasında 5 bin 800 yazılı ilçede seçmen sayısı 5 bin 900’e çıkmış. Burada AKP’li bir belediye başkanı görev yapıyor. Ben bu konuyu Meclis gündemine getirince, belediye başkanı Ulukışla’ya çok büyük bir ilgi olduğundan bahsetti. 24 Haziran seçimlerinden bu yana bin 700 seçmen hangi cazibeyle Ulukışla’ya geldi?” diye sormuştu.
http://halktv.com.tr/geceyarisitabelaoperasyonu356129
Ankara'da 5 kamu hastanesi daha kapatılacak!53 izlenme
Açılışa 2 gün kaldı, kaç para belli değil!116 izlenme
İmamoğlu'nun Sinan Oğan ile diyaloğu yeniden gündem oldu89 izlenme
Depremzedeler için Kızılay'a giden 34 milyon lira nerede?31 izlenme
Ülkü Ocakları Başkanının KKTC'ye girişi yasaklandı18 izlenme
İşte Erdoğan'ın İmamoğlu ve Yavaş korkusu! 'Erdoğan, CHP'li belediye başkanlarını rakibi görüyor'181 izlenme
AKP, ekonomik kriz yüzünden seçimi kaybettiğini itiraf etti!32 izlenme
ABD’li senatörler: Türkiye’ye kredi verilmesine karşı çıkın112 izlenme
Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz'a ilişkin iddiaları yalan çıkarsa 'kafasına sıkacağını' söyledi!
AKP’li belediyenin 25 milyonluk spor salonu harabeye döndü!
Prof. Dr. Osman Bektaş'tan İstanbul'da beklenen deprem için ezber bozan çıkış
Apo, esas duruşta dinledi, beş dakikada kabul etti