Gaziantep'te etkili olan kar çileye dönüştü. Kar ve tipi nedeniyle araçlar yollarda, yurttaşlar ise araçlarda saatlerce mahsur kaldı.
Etkili kar yağışı nedeniyle TAG Otoyolu trafiğe kapandı. Gaziantep Valisi Gül öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan TarsusAdanaGaziantep (TAG) Otoyolu'nda mahsur kalanlarla ilgili, "1780 araç kurtarıldı, 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz" şeklinde konuşmuştu.
Davut Gül, yolun kalan kısmının açılması için çalışmaların sürdüğünü belirtmişti.

Gaziantep Valisi Gül, NTV'ye yaptığı yeni açıklamada, gelişmelerle ilgili şunları söyledi:
"Nizip tarafı kısmen ulaşıma açılmıştı, şimdi tamamen ulaşıma açıldı. Nurdağ tarafı tek şeritten ulaşıma açıldı. 900 civarındaki aracın tahliyesi devam ediyor. Yolun tek şeritli işlemesinde sıkıntı yok. Şu anda kalan 900 civarinda aracın tahliyesi devam ediyor. "

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü aktaran Gül, bölgede kalan vatandaşlara kumanya yardımlarının yapıldığını bildirdi.
Tipi nedeniyle açılan yolların kapanabildiğini belirten Gül, şunları kaydetti:
"Hastaneye gitmekteyken yolda kalan 186 kişi hastaneye ulaştırıldı. Sağlık sistemi o açıdan tam olarak çalıştı. Hastaneye gitmesi gerekip de gidemeyen tek vatandaşımız olmadı. 1780 araç, 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz."

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü aktaran Gül, bölgede kalan vatandaşlara kumanya yardımlarının yapıldığını bildirdi.

MSB'DEN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Gaziantep Valiliği ile koordineli olarak kar nedeniyle kapanan AdanaGaziantep otoyolunda mahsur kalan vatandaşlar için sıhhi tahliye sağlanması ve bölgeye gıda yardımının ulaştırılması için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 helikopterin görevlendirildiği ifade edildi.
Ayrıca yolda mahsur kalan tırların kurtarılması için 2 çekici aracın da görevlendirildiği, bölgede destek çalışmalarına başlandığı kaydedildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ihtiyaç duyulması halinde tüm imkan ve kabiliyetleriyle göreve hazır olduğu vurgulandı.
Paylaşımda, yolda mahsur kalan vatandaşlara yönelik kurtarma ve yardım faaliyetlerine ilişkin fotoğraflara da yer verildi.
Cumhuriyet
Konu Ekrem İmamoğlu: İki kişi tehditten tutuklandı ama sandığınız gibi değil22 izlenme
Sedat Peker'in 'peşindeyim' mesajı gönderdiği iş insanı: 'Sürekli yakınlarından şüpheleniyor!'63 izlenme
Pendik'te, şort giyen genç kıza saldıran Ercan Kızılateş, uyuşturucu bağımlısı çıktı !176 izlenme
AKP betona doymuyor: İstanbul'da bir yeşil alan daha imara açıldı!207 izlenme
'Evet' diyen kadınlar ile 'Hayır' diyen kadınların arasındaki müthiş kapasite farkı !3170 izlenme
Naci Görür ’Gemlik muhakkak taşınmalıdır’ diyeli 2 yıl oldu29 izlenme
Yurtdışından tonlarca şekeri yurda soktular: CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sordu, Bakan Ömer Bolat rakamları açıkladı31 izlenme
İBB Davası'nda dokuzuncu celse bitti: Resul Emrah Şahan ile İmamoğlu arasında soru-cevap26 izlenme
Ah bu ‘milli menfaatler’…Yangın uçağı Yunanistan’a var İzmir’e yok!
Halikarnas’ta çöp atma kavgası: Suriyeliler, Türkleri bıçakladı!
Bir çift maaş skandalı daha! Aralarında Türkiye’nin ilk türbanlı valisi de var
Cumhuriyetin 100. yılında duygulandıran reklam: “Bu kalp attıkça, ayrılmayız Cumhuriyet’in yolundan”