Boğaziçi Üniversitesi'nde 30 Ağustos akşamı 15 yaşındaki Hilal Özdemir kampüs içinde öldürüldü. Özdemir buradaki bir kafede çalışırken 20 yaşındaki sevgilisi Ayberk Kurutuluş tarafından silahla vuruldu ve katil cinayetten sonra intihar etti.
Olayla ilgili yapılan araştırmalarda Ayberk Kurtuluş'un 24 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi. Sosyal medyada infial yaratan olayda yaşından fazla suç dosyası olan birinin nasıl serbest bırakıldığı çok tartışıldı. Üstelik olayın güvenlik boyutu da vardı. Çünkü Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör tarafından yasaklanan akademisyenler kapıdan çevriliyordu. Üniversiteye girmek, akademisyenler için de öğrenciler için de oldukça zordu. Peki bu katil okula nasıl girebildi?
Üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre cinayet üniversite ile alakası olmayan bir etkinlik sırasında işlendi. Açıklamada "Kennedy Lodge’da bir organizasyon şirketi tarafından düzenlenen bu etkinlik esnasında görevli olan Hilal Özdemir, olayın failiyle görüşmek üzere kısa süreliğine bulunduğu alandan ayrılmış, Kale Kapı’ya giden yol üzerinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir" denildi.
Katil Ayberk Kurtuluş'un etkinliğe davetiyesiyle geldiği ve girişte davetiyesini ibraz ederek kampüse girdiği belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Güvenlik görevlileri gerekli kampüse giriş prosedürlerini uygulamış; davetli kaydı tutulmuş, araç misafir otoparkına yönlendirilmiş ve giriş kuralları yerine getirilmiştir. Mevzuat gereği güvenlik görevlilerinin araç içi arama veya üst arama yetkisi bulunmadığından, failin aracında sakladığı silah tespit edilememiştir. Bununla birlikte, ilgili güvenlik sorumluları hakkında idari inceleme başlatılmıştır. Savcılık tarafından yürütülen adli soruşturma devam etmekte olup, üniversitemiz tüm kurumlarla tam iş birliği içindedir. Önceliğimiz, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim ve çalışma hayatlarını sürdürebilmesidir. Bu doğrultuda alınabilecek tüm ilave tedbirler titizlikle değerlendirilecektir."
Nefes
Enes Güran'ın cevap veremediği soruyu avukat sordu48 izlenme
Sen misin İsrail'e devam eden sevkiyatları duyuran! Tayyip Erdoğan ve ailesinden gazeteci Metin Cihan hakkında suç duyurusu47 izlenme
Erdoğan eridi, İnce arttı!1263 izlenme
Mardin’de askeri araca saldırı: Bir şehit55 izlenme
Fatih Altaylı'dan Hilal Kaplan yorumu: Din ve ahlak kuralları onlar için geçerli değil41 izlenme
İzmir Tabip odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel’in eşi ve iki çocuğu #deprem'de yaşamını yitirdi125 izlenme
Yine vatandaş değil, müteahhit düşünülecek!53 izlenme
AKP'li Kavakçı eyalet sistemi peşinde!1421 izlenme