İstanbul, Edirne, Kocaeli ve Tekirdağ'da onlarca kişinin zehirlenerek hastaneye kaldırılmasına neden olan 'ıspanak' krizine ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamada bulundu. Sağlık Bakanı, denetimsizliği hiçe sayarak çözümü vatandaştan beklediği açıklamasında, "Zehirlenmelerin yabani otlardan kaynaklandığını tespit ettik. Vatandaşlarımıza ıspanakları yabancı otlardan ayrıştırması ve bol yıkamasını özellikle öneriyoruz. Endişe edecek bir durum olmadığını da söyleyebilirim" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de AKP grup toplantısında basın mensuplarının İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kocaeli'nde meydana gelen ıspanak zehirlenmelerine ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, 4 ilde 196 kişinin ıspanak zehirlenmesinden dolayı hastanelere başvurduğunu, bunlardan 149'unun İstanbul'da olduğunu belirtti.
Bakan Koca, şöyle konuştu:
"İstanbul dışındaki hastalarımız tedavi edilip, taburcu oldu. Tedavisi devam eden 21 hastamız var. Hayati sorumlulukları yok. Önümüzdeki bir iki gün içinde taburcu olur. Bizim gördüğümüz nadir bir besin zehirlenmesiyle gelmeleri; ama ortak özellikleri ıspanak yedikleri şeklindeydi. Tarım Bakanlığı'na da tetkik edilmesi üzerine bildirimde bulunduk. Ağız kuruluğu, bulantı, kusma, görme bulanıklığı gibi şikayetlerle gelen bizim antropin zehirlenmesinde gördüğümüz bir bulgu. Zehirlenmelerin yabani otlardan kaynaklandığını tespit ettik. Bu çerçevede vatandaşlarımıza ıspanakları yabancı otlardan ayrıştırması ve bol yıkamasını özellikle öneriyoruz. Yabani otların karışmış olduğu şeklinde Tarım Bakanlığı'nın bir analizi oldu. Endişe edecek bir durum olmadığını da söyleyebilirim."
https://halktv.com.tr/gundem/saglikbakaniispanakzehirlenmelerindetopuvatandasaatti408890h
Olacak O Kadar, yıllar önce AKP'yi mükemmel özetlemiş !6749 izlenme
Sık acıkanlar dikkat! Bu hastalığın habercisi olabilir...27 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam vefat sayısı 4.746, vaka sayısı da 173.036 oldu!61 izlenme
Saray 1 günde 33 milyon lira harcayacak27 izlenme
56 milyar dolarlık vurgun: "Tayyip Bey gidiyor" dediler lisansı eşe-dosta dağıttılar!17 izlenme
Okuldaki cinsel taciz skandalında rezalet üstüne rezalet!5777 izlenme
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılan işçi nasıl geçindiğini anlattı!255 izlenme
Ünlü ekonomistlerden flaş iddia! "Dolar 18, benzin 16 lira olacak..."42 izlenme
Tarık Akan'ın sesinden 'Bir sarmaşık olsaydım'
FETÖ itirafçısı olan 3 vali yardımcısı, 2 kaymakam görevlerine iade edildi!
CHP harekete geçti! O gecenin kazananları kimler?
Başkent'te alışveriş tutarı "50 TL"nin altında diye 80 yaşındaki yaşlı kadın zorla servis aracından indirildi!