Genç BüroSen Genel Başkanı Ferhat Özbengi, eşinin temaslı olduğu kişileri sağlık ekiplerine ilettiğini ve sonrasında ise karantina süreci bitmeden yerinin değiştirildiğini söyledi.
YAŞANANLARI ANLATTI
Genç BüroSen Genel Başkanı Ferhat Özbengi olaya bizzat şahit olduğu belirterek şöyle konuştu; “Bunu yaşayan eşimdi. Antalya Bölge Adliye Mahkemesinde zabıt katibi olarak görev yapan, eşimin Covid 19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine filyasyon ekibi geliyor. Daha sonra Personele daire başkanı tarafından, ‘Ben Antalya il sağlık müdürü ile görüştüm. Dairemizde iş yükü çok fazla, diğer çalışan personeller ile temaslı olduğunu söyleme’ şeklinde talimat veriliyor.
Bu olay sonrasında evimize gelen filyasyon ekibinin verdiği bilgi doğrultusunda son bir haftanın önemli olduğu söylendi. Bunun üzerine, eşim birlikte çalıştığı kalemdeki diğer personellerin ismini temaslı olarak filyasyon ekibine bildirmiştir. 04.12.2020 tarihinde karantina süreci bitmeden zabıt katibi eşimin yerinin değiştirildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Yer değişikliğinin personele tebliğ edilmeden, adeta sürgüne gönderilmişçesine işlem yapılmıştır.
Bunun tek sebebi ise temaslı olarak dairenin karantinaya alınmasıdır. Adalet Bakanlığına bağlı bir kurumda bu muamelenin bir personele yapılması motivasyon kaybına yol açmaktadır. Şimdi sağlık bakanımız Fahrettin Koca’nın filyasyon ekiplerine doğru bilgi verin, temaslı kişileri bildirin tavsiyesi sonucunda personelin başına gelenlerin ilk ve son olmayacağının çağrısında bulunuyorum. İş yükü yüzünden insan sağlığının tehdit edildiği bugünde bu olayın Adalet Bakanlığı camiasında yaşanmasını büyük üzüntüyle karşılıyorum”
Cem Küçük açıkladı: Erdoğan'ın ilk 45 KAAN'ın yerli ve milli olmadığından haberi yokmuş16 izlenme
CHP'li vekil Hasan Öztürkmen sordu: "Bugünkü değeri 3,4 milyon TL olan ve faturası kesilen kayıp Melih Gökçek robotu nerede?"15 izlenme
Almanya Türkiye'ye Eurofighter satmayı durdurdu: Sebebi İmamoğlu'nun tutuklanması17 izlenme
RTE 'Böyle birini AKP'de 1 dakika tutmam' demişti, AKP'li başkan 'Bundan sonra oy veren en iyi hizmeti alacak, vermeyen en son alacak' dedi !360 izlenme
Almanya’ya göçte önemli yenilik: Nitelikli Türk göçmene ‘anne baba’ hakkı24 izlenme
Depreme dayanıksız diye kapatıldı özel okula kiralandı!118 izlenme
Deprem bölgesine giden Türk kadın doktor oradaki durumu dünyaya İngilizce anlattı60 izlenme
Erdoğan'dan inanılmaz sözler! 'AKM'yi yıktık çatlayın patlayın'841 izlenme
Sedat Peker belge yayınladı: Çok konuşulacak 'SADAT' çıkışı!
AKP'li eski başkan 'satış' iddia etmişti: Belediyeden açıklama geldi: 'Kendi döneminde yapılmış'
TÜGVA il temsilcisi imam, Gaziantep Üniversitesi kadrosuna alındı! CHP’li Meriç’ten skandal atamaya sert tepki
“Başakşehir’e sponsor olan firmalar son 5 yılda hangi kamu ihalelerini aldı?”