İstanbul Anadolu 17. Asliye Hukuk Mahkemesi ve Ankara 36. Asliye Hukuk Mahkemesi; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un “İstanbul Kuzguncuk’taki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir araziyi kiraladığı ve üzerinde peyzaj düzenlemeleri yaptığı” yönündeki haberler üzerine yaptıkları açıklamaları gerekçe göstererek CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hakkında açtığı tazminat davalarını reddetti.
Cumhuriyet Gazetesi’nde 14 Nisan 2020 tarihinde, “Boğaz’da Kaçak Var” başlığı ile yayımlanan haberde; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un “Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait araziyi 10 yıllığına kiraladığı ve araziye duvar, yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığı” duyurulmuştu. Haberde ayrıca, “yapıların mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldığı” belirtilmişti.
ANKA'dan Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, haberin yayınlanması üzerine, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla Altun’u eleştirmiş, “vakıf arazisinin kiralandığını, kanuna aykırı işlem yapıldığını” ifade etmişti.
Altun’un avukatı aracılığı ile mahkemeye sunduğu dilekçede, Özel’in paylaşımları ile “kişilik haklarını ihlal ettiği”, Altun’u “kaçak yapı inşa etmek ve hukuka aykırı davranmakla itham ettiği” iddia edilmişti. Altun, Özel’den 150 bin TL tazminat talep etti.
Özel, Altun’un iddiaları karşısında İstanbul Anadolu 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede; “Kullandığı ifadelerle somut bir algı isnadında bulunmamakta, aşağılama kastıyla hareket etmemektedir” denildi.
İstanbul Anadolu 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, 26 Nisan 2022 tarihinde verdiği kararda, Altun’un tazminat talebini reddetti.
Öte yandan, Ankara 36. Asliye Hukuk Mahkemesi de Altun’un, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında açtığı tazminat davasını 21 Mart’ta reddetmişti.
ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Hiçbir çocuk üşümesin' diyerek başlattığı destek sürüyor: 180 bin aileye doğal gaz ödemesi desteği yapıldı!38 izlenme
Rize'de meydana gelen deprem sırasında camide bulunan vatandaşların yaşadığı panik kameraya böyle yansıdı197 izlenme
Bakanlık, Sinan Çetin'in Cumhuriyet karşıtı filmini her toplantıda izletiyormuş!469 izlenme
Yabancı basının gündeminde! 'Türklerin gizli silahı'200 izlenme
İstanbul'da Vatan Caddesi'nde seçim kutlamasında ÖSO bayrağı açıldı43 izlenme
Bolu'daki otel yangınında yeni görüntüler ortaya çıktı! Facia böyle başlamış39 izlenme
Eski bakan Gül itiraf etti: "Ergenekon kumpastı"29 izlenme
Deli Dumrul 5 bakanlığı yuttu26 izlenme
Sultangazi'de yolda yürüyen bir kadının fotoğraflarını gizlice çeken kişi, çevredekiler tarafından böyle darp edildi
Helikopter değil ölüm makinesi çıktı: 6 askerin şehit düştüğü kaza göz göre göre mi geldi?
TÜİK açıkladı: Türkiye'nin en yoksul illeri belli oldu
Denizli'de deprem