Elektrik fiyatlarına zam baskısını artıracak yeni bir düzenleme daha yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından alınan yeni kararla serbest piyasaya verilen fiyat tekliflerinin azami limiti kilovatsaati (kWh) 3.75 TL’den 4 TL’ye yükseltildi. Üst limitlere yapılan zam nedeniyle sanayicilerle ticarethanelerin elektrik faturalarının daha da yükseleceği, şirketlerin artan bu maliyeti ürünlerine zam olarak yansıtacakları için birçok üründe yeni zam dalgası yaşanacağı iddia edildi. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) eski yönetim kurulu üyesi Olgun Sakarya, “Ekim ayı beklenmeden ağustosta yeni zamlı tarifeler açıklanırsa sürpriz olmaz. Ekim ayı beklenirse zam oranı daha da artacaktır” dedi.
TARIM SULAMA
EPDK aldığı ikinci bir kararla mesken ve tarımsal sulamada kullanılan elektriğin görece pahalı Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) limitini de mesken ve tarımsal sulama kullanıcıları için 7 milyon kWh/yıldan 100 milyon kWh’e çıkardı. Yeni kararla mesken ve tarımsal sulama kullanıcılarının SKTT üzerinden elektrik alma sınırı 7 milyon kwh’den 100 milyon kwh’e yükseltildi. Bu kararla büyük tarımsal sulama yapan kooperatiflerin daha yüksek fiyattan elektrik parası ödemelerine son verilmiş oldu.
Olgun Sakarya, “Özel sektör elektrikte ithal kaynak bağımlısı üretim altyapısına mahkum. TL’nin döviz kurları karşısındaki değer kaybına seyirci kalınmasının sonuçları vatandaşa önümüzdeki günlerde doğal olarak zam olarak yansıyacak. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Üretim ve dağıtımda bir an önce kamusal yapıya dönülmesi şart olmuştur” dedi.
Tokat'ta 1 mahalle karantinaya alındı73 izlenme
Ecevit'in kurtardığı kayalığı Yunanistan işgal etti!133 izlenme
Düziçililer o AKP'liyi başkanlıktan attı!165 izlenme
Akit, Türkiye’ye koronavirüsünü getiren kişiyi buldu!151 izlenme
Bakan Özhaseki’nin ‘villa’ açıklamasına tepki yağdı: "Taş olsa utanırdı…"20 izlenme
Metin Akpınar'dan Merve Dizdar'a destek: "10 senedir Türkiye'de 4 bin kadın öldürüldü. Merve mi haksız?"32 izlenme
Gözlerinizi dolduracak 23 Nisan videosu...769 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 8.151 yeni vaka tespit edildi ve 59 kişi hayatını kaybetti, 4.946 kişi de sağlığına kavuştu!41 izlenme
İsmail Saymaz: "CHP’li vekiller, Saadet Partili Hasan Bitmez kalp krizi geçirip yere yığıldığında 'Allah’ın gazabı böyle olur' diye bağıran AKP’li Özlem Zengin’di"
Çaldıkları soruları 'dua' diye kodlamışlar!
BioNTech'in kurucu ortağı Uğur Şahin'den Türkiye'ye gönderilecek aşılarla ilgili açıklama
Cumhurbaşkanlığı’ndan anket adı altında fişleme!