Avrupa Birliği’nin İstatistik Ofisi Eurostat’ın şubat ayına ilişkin raporuna göre AB’nin 27 ülkesinde et fiyatları, geçen yılın şubat ayına göre ortalama yüzde 3.3 yükseldi. Türkiye’de de et fiyatları şubatta yıllık bazda yüzde 100.4 arttı. Böylece et fiyatlarındaki artış AB ülkelerini yaklaşık 30’a katlamış oldu.
MARTTA YÜZDE 18 ARTTI
Avrupa’da Türkiye’den sonra et fiyatlarındaki en büyük artış yüzde 10.2 ile İzlanda’da görüldü. Sırbistan yüzde 9’luk artışla üçüncü olurken, Sırbistan’ı Bulgaristan ve Karadağ izledi. İspanya’da ise et fiyatları yüzde 4.7, İtalya’da yüzde 3.1, Almanya’da yüzde 3, Fransa’da ise yüzde 2.3 arttı. Danimarka’da et fiyatları yıllık bazda yüzde 0.6, Finlandiya’da yüzde 2.2, Çekya’da ise yüzde 5.1 oranında düştü.
Bazı Avrupa ülkelerinde et fiyatları gerilerken Türkiye’de fiyatlar yükseliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre martta aylık enflasyon yüzde 3.1 olurken et fiyatları hızla arttı. TÜİK verilerine göre martta kuzu eti yüzde 18.8, dana eti yüzde 14.7, tavuk eti yüzde 12.2 zamlandı. Bir başka ifadeyle Türkiye’de aylık et enflasyonu, Avrupa ülkelerinin yıllık enflasyonunu geçti.
Sözcü
Belediye başkanlarından Canan Kaftancıoğlu'na yoğun destek! "Elbet bu devran dönecek"34 izlenme
AKP trollerinin kirli yalanları ifşa oldu30 izlenme
‘100 yıllık pranga’ dedi, yine aday!269 izlenme
Türkiye 2024'te en çok onu merak etti: Narin cinayeti listenin başında25 izlenme
İktidar yanlısı CNN Türk'ten Saray'ı kızdıracak doğalgaz haberi! 'Doğalgaz faturası oduna yöneltti'48 izlenme
Türkiye'nin gündemindeki AKP'li o vekilin sosyal medya hesabından neler çıktı neler!126 izlenme
Olaydan sonra Güllü'nün evine giden polislerin ciddiyetsizliği konuşmalarına yansıdı4 izlenme
Fatmanur Altun'a Clubhouse şoku!413 izlenme