Göreve geldikten sonra kendi makam aracı dahil diğer tüm makam araçlarından çakar lambalarını kaldırtarak vatandaşlarla ayrımcılık yaratan uygulamalara son veren Başkan Yavaş, bir yandan da israfla mücadelesini sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nde kiralık araç sayısını bin 953’ten bin 251’e düşüren Başkan Yavaş, bu sayede yıllık ortalama 30 milyon lira tasarruf sağlayacaklarını kamuoyuna açıkladı.
Şeffaf belediyecilik ilkesi doğrultusunda bir sözünü daha yerine getiren Başkan Yavaş şimdi de Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlükleri ile bağlı iştiraklerde kullanılan tüm hizmet araçlarının listesini internet sitesinde yayınladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesine konulan hizmet araçlarının tam listesi, plakalarıyla birim birim nerelerde kullanıldığı bilgisiyle birlikte yer aldı.
Başkentlilerin araçların hangi amaçla ve hangi birimler tarafından kullanıldığını görebilmesini sağlayacak uygulama sayesinde hem usulsüz kullanımların tespiti kolaylaşacak hem de uyarı mekanizması devreye girecek.
Vatandaşlar, “http://www.ankara.bel.tr/ duyurular/ankarabuyuksehir belediyesiaracplakalistesi ” linki üzerinden araçları plaka plaka takip edebilecek.
Başkan Yavaş'ın talimatıyla tüm hizmet araçlarının üzerine trafikteki diğer özel araçlardan ayırt edilebilmesi için 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren “Hizmet Aracı” ibaresi konulacak.
Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerde kullanılan tüm araçlara yapıştırılacak görselle, araçların mesai saatleri dışında ya da özel amaçlı olarak kullanılmasının da önüne geçilecek.
https://halktv.com.tr/gundem/mansuryavasdediginiyaptibirseffafbelediyecilikornegi407178h
'Son 15 yılda 40 liralık fatura 180 lira oldu'108 izlenme
CHP'li Öztrak: "Ekonomi bu kadar dayanıksızsa, sorumlusu Erdoğan"128 izlenme
Yaşanan ekonomik krizi gözler önüne seren gerçek: Vatandaş bayat ekmeğe muhtaç!56 izlenme
“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmışlardı: Teğmenler soruşturmasının olası sonuçları31 izlenme
Narin davasında sorular yanıtsız kaldı! Kim, neden ölürdü? Asıl katil kim?38 izlenme
Büyük İstanbul Otogarı’nın otopark işletmesi İSPARK’a devredildi116 izlenme
İmamoğlu’ndan Hürriyet’e sert tepki: Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi!186 izlenme
Ukraynalı askerler, Rus tankını imha ettikleri anları kayda alıp yayınladılar!114 izlenme