İYİ Partili milletvekillerinin imzasıyla verilen önergede, kısa, orta ve uzun vadede esnaflara sunulacak desteklerin belirlenmesi, vergilerin ve sabit giderlerin yeniden düzenlenmesi, işletmelerin canlandırılması için çözümler geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılması istendi.
Önergede, “Ülkemizin her bir köşesinde esnaflarımızın sorunlara aydan aya büyümektedir. Üstelik esnaflara, soruna çözüm olabilecek herhangi bir hükümet politikası sunulmadığı için gittikçe daha umutsuz ve çaresiz hale gelmektedir. Esnaflanmız için kaynak ayrılmaması durumu, salgınla mücadelede tam kapanma gibi stratejilerin benimsenmesini olanaksız kılmakta ve esnaflarımızın çektiği ekonomik sıkıntıları daha uzun bir zamana yaymaktadır” ifadelerine yer verildi.
“DESTEKLERİN YÜZDE 89’U ŞİRKETLERE, YÜZDE 11’İ VATANDAŞA VERİLDİ”
Önergenin gerekçesinde IMF verilerine göre Türkiye’nin salgın ekonomik destek paketinde desteklerin yüzde 89’unun işletmelere, şirketlere ve bankalara ayrıldığını, vatandaşlara sadece yüzde 11 ayrıldığı vurgulandı.
Türkiye’de vatandaşlara sağlanan nakit gelir desteğinin milli gelire oranla yüzde 1.1 olduğu da vurgulanırken, gelişmekte olan ülkelerde bunun ortalamasının yüzde 3.5, gelişmiş ülkelerde yüzde 12.5 olduğu belirtildi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur
“100 BİNE YAKIN ESNAF KEPENK İNDİRDİ”
Yeterli desteklerin yokluğunda borç baskısına ve gelirsizliğe dayanamayan pek çok işletmenin kapandığının belirtildiği önergenin gerekçesinde, Ticaret Bakanlığı verilerine göre sadece 2020 yılında 99 bin 558 esnaf dükkanı ve 40 bin 735 şirket kapandığı vurgulandı.
AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ
Ekonomik zorluk çeken esnafa destek ödemesi verilmesi ve sabit ödemelerin yeniden düzenlenmesi amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan önerge, AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi.
İYİ PARTİ: İŞTE AKP VE KÜÇÜK ORTAĞIN ESNAFA VERDİĞİ DEĞER
İYİ Parti’den yapılan açıklamada “Tam kapanma döneminde aylardır siftahsız gün geçiren, borca boğulan esnafımızı yalnız bırakmayın, devletin yardım elini uzatın dedik. Reddedildi. İşte Ak Parti ve küçük ortağının esnaflarımıza verdiği değer” ifadelerine yer verildi.

44 bin lira kira 14 bin 496 lira maaş! "Emekliler insanca yaşamak için çözüm istiyor"42 izlenme
Cem Küçük AKP'yi resmen topa tuttu! Komisyonu bile eleştirip demediğini bırakmadı19 izlenme
Miami’de lüks konut alan Türkler kim?648 izlenme
Narin cinayetinde hesap vakti! Cinsel ilişki itirafına hakimden itiraz42 izlenme
ABD’den öğrenci vizelerine şok fren32 izlenme
Son ankette çarpıcı sonuç: MHP, AKP'yi ikiye katladı!45 izlenme
Üniversite yerleştirmelerinde imam hatipler çakıldı!292 izlenme
Bunu söyleyen Erdoğan'ın eski bakanı: O tarihinin en güçsüz, en çaresiz dönemini yaşıyor87 izlenme
Bağdat Caddesi'nde yarı çıplak 'memelere özgürlük' pankartı ile yürüyen kadının akıbeti belli oldu
Ekim ayı anket sonuçlarından Erdoğan'a kötü haber: Millet İttifakı fark attı!
İran’da Mahsa Amini gösterileri büyüyor: Halk, rejim yanlısı milislerin merkezini yaktı!
Bandırma Vapuru'ndaki bir kadın ve 3 çocuk kimdi? İşte vapurdaki 79 kişinin tam listesi