‘YÖRESEL’ AMA PAHALI
Çeşitli süt ürünleri ile peynir çeşitleri, bal, kaymak, yumurta, zeytin , organik kayısı, kuru incir, erik, bal ve cevizin satıldığı ‘Yöresel Ürün’ reyonlarındaki fiyatlar da gıda sektöründeki artışlar, hayvancılık yapan üreticilerin azalması ve ulaşım maliyetlerinden dolayı cep yakıyor. Pazara gelen vatandaş, giyim, takı, zücaciye, telefon malzemeleri, ayakkabı, çanta ve mefruşat reyonlarını geziyor ancak bir şey almadan genellikle eli boş gidiyor.
Geçen yıl aralık ayında gazetemize konuşan esnaf, “Maliye müfettişleri kapımızdan eksik olmuyor, 100 bin liraya kadar ceza yazıyorlar” diye dert yanmış, “Mehmet Şimşek’e de “Bize öl mü diyorsun Sayın Bakan?” diye sormuştu.

31 Aralık 2024 tarihinde gazetemizin manşetinde ‘Şimşek itibara para için esnafı silkeliyor’ başlıklı haberinde konuyu gündeme getirmiştik.
Sosyete pazarının gıda bölümünde siyah ve yeşil zeytinin kilosu 150 liradan başlayıp, 500 liraya kadar çıkıyor. Peynir ise kilosu 180 ile 1.700 lira arasında satılıyor. Turşu ve salça 200 lira bal ise 300 liradan başlıyor. Petek ve karakovan balının kilosu ise 2 bin 200 liraya kadar çıktı. Baharatlardaki artışlar da dikkat çekici boyuta ulaştı. Karabiber ve kuş üzümüne yüzde 300’e varan zam geldi, et yemeklerine lezzet katan kekiğin kilosu ise 900 lira oldu. Vatandaş et alamadığı için esnaf de kekik satamıyor.
CAFER ÖLMEZ: Meyveyi don vurdu biz de alamadık ve satamadık. En düşük meyve 100 lira oldu. Vişne 300 lira, 500 liraya kadar çıkan kirazın ise yüzünü gören yok. Sadece biz değil semt pazarındaki arkadaşlarımız da kan ağlıyor.”
BARAN ONUR ÇAKIR: Vatandaş hep kredi kartı kullanıyor, nakit para yok. Pazara gelen kuru kalabalık iş yok, mal alan yok, gezip gidiyorlar. Kilosu 200 liradan turşu satıyorum, ancak müşteri zar zor 250 gram alıyor.
EMİR OSMANOĞLU: Bal fiyatları müşteriye yüksek geliyor, haftada bir zam görüyor. 300 liralık bal da var 2 bin liralık olan da ama bal yiyen azaldı. Bal peteğinde kullanılan çıtanın mali yeti bile 50 lira oldu.
MURAT AKTAŞ: Erişteyi 180 liraya, bazlamayı 40 liraya satıyoruz, ona da çok diyorlar. Bir kilo 200 gram ekmeği 40 liraya satıyordum şimdi 100 lira oldu. Karabiber, kekik ve kuş üzümüne yüzde 300 zam geldi. Kakulenin kilosu 5 bin lira oldu.
Sözcü
Bakan Koca açıkladı: 19.255 yeni vaka tespit edildi, 23.180 kişi sağlığına kavuşurken, 191 kişi hayatını kaybetti!48 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: "Niyetin var mı Allah aşkına?"38 izlenme
Milyonlarca emekli ve asgari ücretliyi ilgilendiriyor: Mahfi Eğilmez zam formülünü açıkladı!31 izlenme
Paris'te skandal! Hakemden Webo'ya ırkçı söz, PSG-Başakşehir maçı yarıda kaldı!92 izlenme
Vahap Seçer, yeni TBB Başkan Vekili oldu18 izlenme
'Menemen Endeksi' aldı başını gidiyor: "Ucuz bir şeyler yapalım" deyince akla geliyordu, artık o da hayal oldu!15 izlenme
İstanbul Havalimanı’nda 1 milyar 45 milyon euroluk kira iptal edildi!72 izlenme
Skandalın ardından o sözler yeniden gündeme geldi! KPSS'nin mucidi sınavın amacını böyle açıklamıştı86 izlenme
Üç ilde birden kızıl alarm! Alevler sönmüyor… 3 gündür süren yangına müdahale devam ediyor
Son dönemdeki zamlar yüzünden hükümetin hedefi haline gelen Zincir marketler mühürlenmeye başladı
İYİ Parti’de istifa dalgası! Belediye meclisinde İYİ Partili üye kalmadı
15 Mayıs 1919’da İzmir’de ne oldu? Kuvayı Milliye’nin kıvılcımı neden İzmir’de parladı?