Home
07 Mart 2019 ( 161 izlenme )
Reklamlar

İktidara yakın gazete yazdı: Çarklar dönmüyor devlet borcunu ödesin!

Yeni Şafak: Kamu borcunu ödesin, çarklar döner

Hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesi'nin bugün birinci sayfasından ‘Kamu borcunu ödesin çarklar döner’ başlığı ile bir haber yayımlandı. Haberde şirketlerin devletten alacakları olduğu vurgulandı. Haberin detayında iş dünyasının görüşlerine yer verildi.



İşte Yeni Şafak'ın birinci sayfasında yer alan o haber:

İş dünyası ve uzmanlar ‘devletin mal ve hizmet satın aldığı şirketlere borcunu ödemesi çarkları hızlandırır' diyor.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kerim Altıntaş, “Kamu alacakları ödenirse şirketlerin önündeki bulutlar dağılır. Faiz ve enflasyon da düşer” diyor.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, “Kamu kurumlarının piyasaya olan borçlarını ödemek konusunda ellerini taşın altına koyması gerek” ifadesini kullanıyor.

Albayrak Grubu CEO'su Ömer Bolat ise, “İşletmeler alacaklarıyla perişan oluyor. Kamu borçlarını öderse işletmeler de tedarikçi ve işçilere ödemelerini yapar” diye konuştu.

Doç. Dr. Kadir Tuna, “Üretim yavaşlıyor. Kamu kuruluşlarının ödeme planları gözden geçirilip hızlandırılmalı” diyor.


Haberin iç sayfadaki detayı

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/yenisafakkamuborcunuodesincarklardoner3820914/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

19 ünlü isim şafak operasyonunda gözaltına alımıştı: Sabah gazetesi ATV dizisinin oyuncusunu gözaltı listesinden uçurdu Prof. Dr. Naci Görür 23 Nisan depremi yorumu: "İstanbul depremini daha da öne çekti" Ekrem İmamoğlu paylaştı: İşte seçim gecesi yaşananlar Macron’dan Türkiye’ye: Erdoğan’ın Türkiyesi Atatürk Türkiyesi değil