İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, kiralanan çok sayıda lüks aracın iktidara yakın kişi ve kurumlara tahsis edildiğini tespit ettiklerini açıkladı.
Tahsis edilen araçlar için bilgisayarlarda iki ayrı sistem kurulduğunu tespit ettiklerini aktaran Balyalı, “Bir takım milletvekillerine, iktidara yakın vakıflara, derneklere lüks araçlar tahsis edildiği görülüyor, bunların listesi plaka plaka var. Teftiş Kurulu bir rapor hazırladı, sorumluları tespit etti. Valilikten onay istendi. Valiliğin onayından sonra bu konu sonraki aşamalara geçecek. Birtakım milletvekillerine, iktidara yakın vakıflara, derneklere lüks araçlar tahsis edildiği görülüyor, bunların listesi plaka plaka var.” dedi.
İBB’nin 2018 faaliyet raporunda belediye bünyesinde bin 717 binek raç olduğunu söyleyen Balyalı, 2019 sonunda bu rakamın 993’e düştüğünü vurguladı. Balyalı bu şekilde 724 araçlık tasarrufun da altını çizdi.

https://abcgazetesi.com/akpdonemindegundemolanluksaraclarinkimeverildiginiacikladi352027
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Arapça'yı destekleme kararı!56 izlenme
Hazine'yi faiz çarptı36 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun SSK dönemini yazanlar, Erdoğan'ın SSK işlerini anımsıyor mu?800 izlenme
Konser soruşturmaları için yeni açıklama: 'Hesabını sorarız'dan 'Cumhurbaşkanı bu tür şeylerle uğraşmaz'a...32 izlenme
200 bin Euro’luk rüşvet skandalı25 izlenme
İstanbul Barosu “yargı darbesi”ne karşı harekete geçiyor42 izlenme
'128 milyar dolar nerede?' önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi!133 izlenme
Malatya'da deprem anında binaların yıkılışı saniye saniye havadan görüntülendi74 izlenme
Suriye'den Türklere vize nankörlüğü: Moritanyalılara ücretsiz Türklere paralı
İBB’nin sosyal yardım için istediği 1 milyarlık borçlanma talebine AKP-MHP’den tırpan!
AKP’li başkanın mobbing uygulayıp görevinden aldığı Zekiye Tekin başkan oldu, mazbatayı aldı!
Athena Gökhan'dan çok konuşulacak ince gönderme! Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na anlamlı tebrik