Yıl içinde hızla yükselen ve Ekim 2022'de yüzde 85.51 ile 24 yılın rekoruna imza atan enflasyonun baz etkisiyle düşmesi bekleniyordu ancak bir anda 20 puanlık düşüş şaşkınlığa neden oldu. Kasım ayında beklenen baz etkisi kendisini göstermiş, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) sınırlı gerileyerek yüzde 84.39 olmuştu. Dün açıklanan yüzde 64.27'lik yıllık enflasyon ise vatandaşı şaşkına çevirdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hesaplamalarına göre aralıkta enflasyon 20 puan birden geriledi ancak çarşı pazarda böyle bir etkiden söz etmek pek de mümkün değil. Kaldı ki yüzde 36.08 olan 2021 enflasyonunu katlayan 2022 enflasyonundaki düşüş önceki aylara göre sert gibi görünse de pahalılık vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor.

FİYATLAR UÇTU
2021'in son aylarında artışa geçen enflasyon Ocak 2022 ile birlikte ivmelenirken son bir yıllık dönemde temel ürünlerin market fiyatlarında da uçurum oluştu. 2022'yi zam şampiyonu olarak göğüsleyen kuru soğanın kilogramı Ocak 2022'de 2.48 TL iken bugün 13.5 TL'ye satılıyor. Aynı dönem kış sebzelerinden karnabahardaki fiyat artışı yüzde 183'ü aşarken, et ve peynir fiyatları ise ikiye katlandı. Geçen yıla göre kış meyvesi portakalı yüzde 165 ve yine kış sebzesi ıspanağı yüzde 132 zamlı olarak alabilirken patates, pirinç gibi ürünlerdeki artış da yüzde 100'lerde dolaşıyor.
Antalya'nın Finike ilçesinde sel sonrası '3 gün musluklardan içme suyunu tüketmeyin' uyarısı24 izlenme
Aydın’ın incir devi iflas etti: Sahibi kayıplara karıştı, alacaklılar peşine düştü!26 izlenme
Doğalgaz ve elektrikte sanayici az, vatandaş fazla ödedi!113 izlenme
Sırbistan'da 63 Türk işçisi mahsur kaldı, para krizinin altından AKP'li isim çıktı!103 izlenme
Atatürk’ün Cadillac’ı yenilendi51 izlenme
Vatandaşın bayram hevesi kursağında kaldı!44 izlenme
AKP'yi 'yeni parti' paniği sardı: Bu gidişat hayra alamet değildir346 izlenme
Tekel bayii sahibinden tebliğe gelen tarikatçıya: “Sizin cemaatinizde 6 yaşındaki kızı evlendiren p*zevenge bir şey söylediniz mi? Utanmıyor musunuz?”25 izlenme