Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, partisinin Konya Kadınhanı İlçe Belediye Başkan Adayı Yahya Akbaş ile birlikte Kadınhanı ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.
Ekici’nin ziyaret ettiği bir kasap iktidarı eleştirdi. Esnaf şunları söyledi:
“İnsanların alım gücü yok. Bir dengesizlik var. Her şeyde siyasette olsun… Ben çekinceli konuşmam, doğalı neyse onu konuşurum. Bu seneki dönemde hükümet çok sınıfta kaldı. Niye sınıfta kaldı? En azından bizim burada belediye olsun, insanlara, şahıslara iş yapar oldu. Grupları bıraktılar şahsa döndüler. Herkes kendi menfaatinde. Halkı unuttular. Asgari ücret mesela. Memur 42-45 lira, emekli 10 lira… Sosyal medyada da takip ediyoruz, bu çok dikkat çekiyor. Benim abimdi. Konya’da esnaf o da. Biraz abes olmasın ama AK Partiliydi. Şimdi ‘kesinlikle oy atmam’ diyor. ‘O iş bitti’ diyor. Şimdi çok sıkıntılı dönem. Gerçekten bu dönem ben de vermedim şahsen. Niye? Çünkü zor durumdayız. Bak esnafa, hiçbir talep yok. Hep ne varsa büyük yatırımcılara ama bizim gibi vergisini ödeyen küçük esnafları hiçe sayıyorlar. Bizlere ‘gidin siz fabrikalarda çalışın bu işlerle uğraşmayın’ diyorlar. Şu anki durum o yani.”
AKP’nin zengin partisi haline dönüştüğünü ifade eden esnaf, “En azından bu siyaset her işlerinde konuşan bir şey yani. Adamlar mesela ‘Kesinlikle ödenek vermeyeceğiz’ diyorlar. Biz de vatandaşın şeyine göre mesela… Ama bizde bunun bilincindeyiz tabi. Görüyoruz, yaşıyoruz. Yani diğer dönemler, 2016’da gibi değil. Tamamen değişken bir parti oldu. Zengin partisi oldu artık. Artık bizim partimiz değil. Ben bu görüşteyim” şeklinde konuştu.
Tele1
Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yaşadıklarını anlattı 'Dövülerek gözaltına alındım!'
Muhtar acı tabloyu gözler önüne serdi: Yüzde 150’lik artış!
Bilim Kurulu üyesinden kritik bayram uyarısı!
Konya’da pandemi hastanesinde tüyler ürperten görüntüler! 'Taşıyıcıyım, fazla yaklaşma!'
Maseratili polis olayında yeni detaylar! ‘Bakanlık onaylı zayıflama çayı’ yalan çıktı
Barış Pehlivan hapishaneden izine çıktı: "Kısa süreliğine özgürlüğü tadıp cezaevine geri döneceğim"
Erzincan valisi, hilafetçi imamı makamında ağırladı, hediye verdi!
Açık cezaevinden kaçan kaçana!
Hastalıkları iyileştirip, ömrü uzatıyor, işte o meyve...
Afganların İstanbul’a nasıl kaçak girdikleri Fransız televizyonunun belgeselinde ortaya çıktı!
Bursa'da 2 Suriyeli, kemer şeklinde özel yaptırılan ve bele takılan bir bıçakla, yine 3 Suriyeliyi gasp etti !
Özgür Özel'den Mansur Yavaş açıklaması: "Mansur Yavaş’ın rüşvete, ihaleye fesat karıştırmadığının bir ispatıdır. Mansur Bey izne gerek olmadan tüm sorulara cevap verebilecek bir öz güvene sahip"
Melih Gökçek belediye bütçesi ile evini döşemiş!
Fiyatlara tepki büyüyor: "Yat almayacağız, bari 8 TL olsun"