Suriye’de 13 yıllık iç savaşın sona ermesinin ardından ülkeden ayrılan Beşar Esad’ın kullandığı başkent Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı da cihatçı HTŞ'lilerin ve Suriyelilerin akınına uğradı. Şam’a hakim bir noktada bulunan ve onlarca odadan oluşan saraya gelenler içeride bulunan eşyaları aldı, sarayın bazı bölümleri ise ateşe verdi. Sarayın ateşe verilen bölümlerinde küle dönmüş eşyaların yanı sıra, odalarda parçalanmış eşyalar, içi boşaltılarak kırılan ve tahrip edilen malzemeler dikkat çekti.
TAŞINMASI MÜMKÜN OLMAYANLAR HARİÇ HER ŞEY ALINDI
Sarayda taşınması mümkün olmayan eşyalar dışındaki her şeyin alındığı ve hiç kullanılmayan üzerinde jelatinleri açılmamış çok sayıda mobilya malzemesi bulunduğu görüldü.
SİVİLLERİN GİRİŞİ YASAKLANDI
Esad ailesine ait özel eşyaların alınması, bazı bölümlerinin ateşe verilip, içinde bulunan eşyaların tahrip edilmesinin ardından HTŞ önlem aldığı saraya sivillerin girişini yasakladı.
Tele1
Türkiye Suriye ve Kuzey Irak’a operasyon başlattı!
Sağlık Bakanı Koca corona verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 229.891'e can kaybı da 5.674'e yükseldi!
Kızılay deprem bölgesine koşan eczacılara da çadır satmış!
Kocaeli'de otobüse binen bir yobaz, mini etekli kadını görünce şoföre ‘Karakola çek’ dedi !
Fatih Terim cephesinden iddialara yanıt: Fondan haberi yokmuş!
Ürküten sayı: Ne okuyorlar ne de çalışıyorlar
AKP'de kongre öncesi istifalar peş peşe geliyor!
'İçki içersen aç kalırsın' diyen AKP'liye tepki! 'Şov olsun diye mi insanlar kendini yakıyor?'
Milletvekilleri zam istemiyor!
EYT düzenlemesi ne zaman Meclis’e gelecek? Maaşlarda kesinti olacak mı? İlk maaş ne zaman alınacak? Bakan Bilgin açıkladı