CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Bakanlığın Ağustos ayındaki kararnamesi ile ilçeye atanan Akbulut’un Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptığı için hakkında soruşturma açılıp görevden uzaklaştırıldığı iddia etti.
'TÜRKİYE DERVİŞLER ÜLKESİ DEĞİLDİR' DEMİŞTİ
Milletvekili Adıgüzel, yaptığı açıklamada törenlerde hiç bir aksaklık olmadığını Kaymakam Akbulut’un Atatürkçü bir kişi olduğunu söyleyerek, “Kaymakam Bey konuşmasında sıklıkla Atatürk, Cumhuriyet, Türk milleti vurgusu yaptı. Recep Tayyip Erdoğan’ın adını anmadı. Bir ara Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz’ sözünü de kullandı. Kaymakamı AKP’liler şikâyet etmiş. Bu işin peşini bırakmayız” diye konuştu.
Yerel basında görevden alınması ile ilgili iddia arasında 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarının olduğunu yazdı. Ünyenet Haber Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında çıkan bazı olaylar nedeniyle soruşma başlatıldığını ve bu soruşturma kapsamında Akbulut’un görevden uzaklaştırıldığını aktardı.
ORDU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Ordu Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Akbulut'un görevinden alındığı yönündeki iddiaları yalanlayarak Akbulut'un "soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırıldığını" açıkladı. Akbulut'ta açılan soruşturmanın gerekçesi ise "Ordu’nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu" olarak belirtildi.
Valiliğin açıklaması şöyle:
Bazı basın yayın organlarında, “Ordu Korgan Kaymakamının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yapmış olduğu konuşmadan dolayı görevinden alındığı” yönünde gerçek dışı haberler yer almaktadır. Hiçbir gerçek bilgiye dayanmayan bu haberlere yönelik olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:
Ordu’nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır.
TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
https://www.krttv.com.tr/gundem/ataturkcukaymakamgorevdenuzaklastirildih98987.html
Gazeteci Ender İmrek 'Hermes çanta' davasında beraat etti!88 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun hapis istemiyle yargılandığı dava ertelendi30 izlenme
AKP’li Mehmet Metiner, canlı yayında Atatürk ile bebek katili terörist başını kıyaslamaya kalkınca ağzının payını aldı!29 izlenme
Bayram geliyor neyimize…18 izlenme
Madımak katliamının sanığı 22 kişi nerede?26 izlenme
Benzincide çalışan bir pompacı zamların etkisini böyle gözler önüne serdi! 1 TL tutarındaki benzinin miktarını görünce şok olacaksınız!83 izlenme
4.kez Genel Başkan oldu, sadece 1 kişi aramamış!14 izlenme
Ray döşenirken de yandaş unutulmamış: İki şirkete yaklaşık 400 milyon TL!39 izlenme
Savaş'ta 8'inci gün/ İsrail'den komşusuna küstah tehdit: "Haritadan silinecek"
Uzun yıllardır bakımı yapılmayan Karaköy'deki alt geçit İBB tarafından yeniledi
Devletin kurumundan çaldıkları 50 milyon liralık malzemeyi doğrudan temin yöntemiyle yeniden devlete sattılar!
Kayyum atanan Batman sokaklarında meydan kavgası: Kim bu siviller?