CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Bakanlığın Ağustos ayındaki kararnamesi ile ilçeye atanan Akbulut’un Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptığı için hakkında soruşturma açılıp görevden uzaklaştırıldığı iddia etti.
'TÜRKİYE DERVİŞLER ÜLKESİ DEĞİLDİR' DEMİŞTİ
Milletvekili Adıgüzel, yaptığı açıklamada törenlerde hiç bir aksaklık olmadığını Kaymakam Akbulut’un Atatürkçü bir kişi olduğunu söyleyerek, “Kaymakam Bey konuşmasında sıklıkla Atatürk, Cumhuriyet, Türk milleti vurgusu yaptı. Recep Tayyip Erdoğan’ın adını anmadı. Bir ara Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz’ sözünü de kullandı. Kaymakamı AKP’liler şikâyet etmiş. Bu işin peşini bırakmayız” diye konuştu.
Yerel basında görevden alınması ile ilgili iddia arasında 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarının olduğunu yazdı. Ünyenet Haber Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında çıkan bazı olaylar nedeniyle soruşma başlatıldığını ve bu soruşturma kapsamında Akbulut’un görevden uzaklaştırıldığını aktardı.
ORDU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Ordu Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Akbulut'un görevinden alındığı yönündeki iddiaları yalanlayarak Akbulut'un "soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırıldığını" açıkladı. Akbulut'ta açılan soruşturmanın gerekçesi ise "Ordu’nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu" olarak belirtildi.
Valiliğin açıklaması şöyle:
Bazı basın yayın organlarında, “Ordu Korgan Kaymakamının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yapmış olduğu konuşmadan dolayı görevinden alındığı” yönünde gerçek dışı haberler yer almaktadır. Hiçbir gerçek bilgiye dayanmayan bu haberlere yönelik olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:
Ordu’nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır.
TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
https://www.krttv.com.tr/gundem/ataturkcukaymakamgorevdenuzaklastirildih98987.html
NTV sunucusu Özlem Sarıkaya Yurt’un Ölüm Haberini Yine Meslektaşı olan Seda Öğretir Göz Yaşları İçinde Zorlanarak Sundu.37 izlenme
4 milyon 278 bin aile yardıma muhtaç14 izlenme
Kartalkaya faciası iş kazasıymış!14 izlenme
İlaç fiyatları artacak mı? 2022 güncel ilaç fiyatları ne kadar?27 izlenme
ÇEDES faciası: Öğrencilere kefenli gösteri yaptırıldı!39 izlenme
CHP'li vekil Murat Bakan'ın 13 şehit isyanı! "Yıllardır aileleriyle birlikte bağırıyoruz, neredeydiniz?"59 izlenme
İmamoğlu'ndan, AKP'ye 'Dombra'lı gönderme!81 izlenme
Yapılandırma kuyruğu!129 izlenme
Sayıştay'dan Milli Piyango için şok tespit! Milli Piyango çekilişleri güvenli değil!
3 milletvekili daha AKP'ye geçiyor iddiası
Ucuz et ve ekmek kuyruğundan sonra Diyarbakır’da soğuk havada iftar kuyruğu
Yine bir KYK yurdunda asansör düştü! KYK İl Müdürü'nden öğrencilere tehdit iddiası: "Video çekenin kafasını kırarım"