CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Bakanlığın Ağustos ayındaki kararnamesi ile ilçeye atanan Akbulut’un Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptığı için hakkında soruşturma açılıp görevden uzaklaştırıldığı iddia etti.
'TÜRKİYE DERVİŞLER ÜLKESİ DEĞİLDİR' DEMİŞTİ
Milletvekili Adıgüzel, yaptığı açıklamada törenlerde hiç bir aksaklık olmadığını Kaymakam Akbulut’un Atatürkçü bir kişi olduğunu söyleyerek, “Kaymakam Bey konuşmasında sıklıkla Atatürk, Cumhuriyet, Türk milleti vurgusu yaptı. Recep Tayyip Erdoğan’ın adını anmadı. Bir ara Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz’ sözünü de kullandı. Kaymakamı AKP’liler şikâyet etmiş. Bu işin peşini bırakmayız” diye konuştu.
Yerel basında görevden alınması ile ilgili iddia arasında 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarının olduğunu yazdı. Ünyenet Haber Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında çıkan bazı olaylar nedeniyle soruşma başlatıldığını ve bu soruşturma kapsamında Akbulut’un görevden uzaklaştırıldığını aktardı.
ORDU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Ordu Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Akbulut'un görevinden alındığı yönündeki iddiaları yalanlayarak Akbulut'un "soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırıldığını" açıkladı. Akbulut'ta açılan soruşturmanın gerekçesi ise "Ordu’nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu" olarak belirtildi.
Valiliğin açıklaması şöyle:
Bazı basın yayın organlarında, “Ordu Korgan Kaymakamının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yapmış olduğu konuşmadan dolayı görevinden alındığı” yönünde gerçek dışı haberler yer almaktadır. Hiçbir gerçek bilgiye dayanmayan bu haberlere yönelik olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:
Ordu’nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır.
TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
https://www.krttv.com.tr/gundem/ataturkcukaymakamgorevdenuzaklastirildih98987.html
Nedim Şener'den CHP'li Yurter Özcan'a küfür!556 izlenme
Erdoğan, 'verin yetkiyi, görün etkiyi' demişti: 'Başkanlık sistemi'nin beş yılda ülkeye maliyeti ağır oldu21 izlenme
Dünyanın en önemli icatlarından birine imza atan Türk bilim insanından neden Türkiye'de yaşamadığına dair manidar açıklama33 izlenme
Ümit Özdağ: ‘Sandığı çalamayınca, YSK’yı çaldılar’ dedi ve sandık rakamlarını açıkladı…958 izlenme
Saat 21'i işaret etmişti, Kılıçdaroğlu Saray'ın trollerini ifşa etti! 'Ahlaksızlığın sınırı yok, çocuklar bile araç...'56 izlenme
Merkez Bankası rezervleri eridi: İki ayda 96 ton altını satışı yapıldı34 izlenme
Şehit ateşi yine yoksulların evine düştü!15 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kahtalılara istasyon müjdesi: Talimatımı vereceğim, bu sorunu çözeceğiz25 izlenme
'Depremin ardından millet can, AKP yeni saray derdinde!'
Yağmada son nokta: Araplar tarım arazilerimizi satılığa çıkardı!
Bugün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü... Peki 25 Kasım nasıl 25 Kasım oldu?
Ahmet Davutoğlu’ndan ses getirecek sözler: Ekonomide rakamlarla oynuyorlar