Türkiye’nin son bir haftadır gündemi Atatürk Havalimanı’nın iki pistinin kırılarak millet bahçesine dönüştürülmesi projesi.
Muhalefet partilerinin temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar iş makinelerinin pist bölgesine girip yıkım çalışmalarına başlamasına tepki gösterirken, iktidar mensupları projeyi savunuyor.
İstanbul Havalimanı 2018 yılında açıldıktan sonra Atatürk Havalimanı, adeta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel havalimanı olarak kullanılmaya başlandı.
Sözcü'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı'na ait tam 16 hava aracının bulunduğu VIP filo Atatürk Havalimanı'nda konuşlandırıldı.

AÇILIŞLARA GİTTİ
Erdoğan, kentin kuzeyine yapişletdevret modeliyle yaptırılan İstanbul Havalimanı’na açılmadan önce 21 Haziran 2018 tarihinde indi. Havalimanında incelemelerde bulunan ve müteahhitlerden bilgi alan Erdoğan 29 Ekim 2018’de ise havalimanının açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, 14 Haziran 2020’de ise üçüncü pist, devlet konukevi ve camii açılış töreni için İstanbul Havalimanı’na uçakla indi.

İstanbul Havalimanı’nı seyahatlerinde pek tercih etmeyen Erdoğan, İstanbul’a geldiği günlerde eğer yurtiçi ve yurtdışı seyahatleri varsa genellikle Atatürk Havalimanı’nın doğubatı pistini kullanıyor, basın toplantılarını burada düzenliyor.

Atatürk Havalimanı millet bahçesine dönüştürülme projesi tamamlandıktan sonra da pist ve devlet konukevi hizmet vermeye devam edecek. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı uçak filosu da burayı kullanmayı sürdürecek.
İstanbul Havalimanı’nda iki yıl önce devlet konukevinin hizmete alınmasına rağmen, Erdoğan’ın seyahatler ve basın toplantıları için neden burayı tercih etmediği bilinmiyor.
29 Mayıs’ta İstanbul’un fethini Atatürk Havalimanı’nda kutlayacaklarını belirten Erdoğan, yeni havalimanından her fırsatla övgüyle söz ediyor.
İsrail’de hem aşılama hem vaka rekoru!68 izlenme
Suriyeli yağcıları iş başında! İkbal Gürpınar '15 Temmuz'u kesinlikle Suriyeliler sayesinde kazandık. Suriyeliler geldi yağmur üstüne yağmur yağdı'58 izlenme
Bunu da gördük! Patatesin başkentine ithal patates!113 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan provokasyonlar sonrası ilk açıklama: 'Mesele sadece para'31 izlenme
Teğmenler için mahkemeden ilk karar24 izlenme
Ali İsmail Korkmaz hep 19 yaşında: Düşlerinde özgür dünya265 izlenme
Enflasyon hedefi şaştı! Tüm hesaplar kâğıt üstünde kaldı!94 izlenme
Vatandaş Türkiye'de geçinmenin bin bir zorluğundan dert yandı: “Kasabın önünden geçmek cesaret işi”33 izlenme
CHP '128 milyar dolar nerede?' afişleri için yeniden harekete geçti!
Sultangazi'de taciz iddiasına akrabalardan ve çevredekilerden meydan dayağı!
Davutoğlu'na yakın isim açıkladı: Parti en yakın zamanda kurulacak. Konya ve İstanbul'dan yağmur gibi istifa yağıyor
Türkiye toprakları parsel parsel satılıyor!