Türkiye'de bir yandan gıda ürünlerinde fahiş fiyat tartışması devam ederken bir yanda da üniversite öğrencilerinin devlet yurtlarında kalacak yer bulamamıs gündem oluşturdu. Bu tartışmaların eşiğin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı Saray'ın günlük harcadığı tutar ise 7.9 milyon olarak kaydedildi.
Koronavirüs salgınının derinden hissedildiği, yurttaşların haftalarca evlerinde tutulduğu ve gelir kaybı yaşadığı 2020 yılında iktidarın israf harcamaları ise son bulmadı. Cumhurbaşkanlığı’nın bir yıllık harcamalarını inceleyen Sayıştay, Saray’ın günlük 7.9 milyon TL harcadığını ortaya koydu.
Sayıştay 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Mali Raporları’na göre, 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı’nın geliri, 95 milyon 632 bin 368 TL oldu. Buna karşılık AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imza attığı harcamaların toplamı, 2 milyar 896 milyon 174 bin 350 TL oldu. Böylece Saray’ın 2020 yılı kamu zararı 2 milyar 800 milyon 541 bin 982 TL oldu.
Bir yılda 96 milyar TL’lik “yedek ödenek” harcaması
Sayıştay raporuna göre, Cumhurbaşkanlığı’nın en yüksek harcaması, 1 milyar 201 milyon 97 bin TL ile “göre gideri” oldu. 14 milyon TL’yi kar amacı gütmeyen kuruluşlara transfer eden Cumhurbaşkanlığı, personel giderleri için de 314 milyon 560 bin TL harcadı.
Saray, geçen yıl 51 milyon TL de tıbbi ve laboratuvar malzemelerine harcadı. Saray’ın sadece bakım onarım ve üretim malzemeleri için bir yılda harcadığı tutar da 32 milyon TL olarak belirlendi.
Anket sonucu ortaya çıktı: Özgür Özel 74 yıl sonra bir ilki başardı29 izlenme
Atatürk'ün kurduğu kurumda neler oluyor? "Bazı FETÖ kalıntıları ve menfaat çeteleri..."125 izlenme
Almanya'da yaşayıp ölümüne Erdoğan'ı savunan karı-koca, vatandaşları çileden çıkardı!208 izlenme
Yılbaşı çekilişinden devlet ne kadar kazanacak?77 izlenme
Aşısızlara PCR testi için yeni karar!50 izlenme
Tanzim satışlarda stok sorunu başladı, tezgâhlar boş!97 izlenme
Mansur Yavaş duyurdu! İşte Ankara'da 2 günde yurtlara yerleştirilen öğrenci sayısı43 izlenme
İmamoğlu adaylık için resmen başvurdu: İlk kez vaatlerini açıkladı28 izlenme
Gaziantep’te bir hastanede oksijen tüpü patladı: 9 kişi hayatını kaybetti
Kayseri'de Afganlar parka çöktü! Türk çocukları korkudan giremiyor!
Ukrayna ordusu Rusya için stratejik olarak büyük önem taşıyan Kırım Köprüsü'nü vurdu!
MAK anketi: Kararsızlar yüzde 5'e düştü, faturalar Cumhur İttifakı'nı vurdu!