Gürlek'in avukatı tarafından sunulan dava dilekçesinde Özel'in, başsavcıyı arka arkaya ve doğrudan hedef alarak, maaşı dışında başka yerden ücret alıp almadığını sorduğu ve bunu açıklaması için süre verdiğini belirttiği anlatıldı.

Özel’in Ümraniye mitinginde Gürlek hakkında ve soruşturma işlemlerine ilişkin ağır eleştiriler yaptığı, başsavcıya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben "yazıklar olsun" diyerek hakaret ettiği savunuldu.
Özel’in Gürlek hakkında "lüks içinde yasadığı" ve “haysiyet cellatlığı yaptığı" iddialarını ileri sürdüğü, bunun karşılığında Lüksemburg'da faaliyette olan, kamuya ait Eti Maden S.A. şirketinden ikinci maaş aldığını söylediği anlatıldı. Bu açıklamanın iftira ve hakaret niteliğinde olduğu ve Özel hakkında 500 bin TL’lik manevi tazminat davası açtıkları vurgulandı.
Dilekçede Gürlek’in Adalet Bakan yardımcılığından ayrılıp İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olduktan sonra Eti Maden Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrıldığı ve herhangi bir gelir elde etmediği, ayrıldıktan sonra hiçbir toplantıya katılmadığı ve kazanç sağlamadığı belirtildi.
Ünlü iş insanları niye tek tek ifadeye çağrılıyor? Nedeni ortaya çıktı15 izlenme
Dünya devi Türkiye'den ayrılma kararı aldı! 15 bin çalışanı var28 izlenme
700 milyon Euro şirketlere aktı21 izlenme
İskenderun ve Antakya devlet hastaneleri ile polisevi yıkıldı38 izlenme
‘Dahiler okulu’ tarikatlara mı terk edildi?57 izlenme
İşte sefalet yüzyılı: Vatandaş valilik önündeki çöpten yiyecek topladı28 izlenme
Sedat Peker'in 'kayıp silahlar' iddiası! CHP'li Öztunç gerçeği açıkladı80 izlenme
Atatürkçü teğmenlerin komutanının ihracı iptal edildi9 izlenme
Erdoğan açıkladı: İş Bankası'ndan sonra sırada onlar var!
Orta Doğu'da şaşırtıcı gelişme! Suudi Arabistan hava sahasını İsrail'e açtı!
Diyanet İdlib'deki 'içinde teröristlerin olduğu grup'la anlaşma yaptı! Vatandaşlık bile verilmiş
Eski AKP’li isimden imar barışı itirafı: O dönem savunuyorduk ama…