AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Habertürk'te Afşin Yurdakul’un sunduğu programa konuk oldu. Ülkedeki mülteci konusunun tartışıldığı programda Aktay, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
“AÇIZ’ DİYENLERİN HİÇ BİRİ AÇ DEĞİL, BU İŞİN SÖMÜRÜSÜNÜ YAPIYORLAR”
Aktay, Türkiye’de ‘açız’ diyenlerin hiç birinin aç olmadığını, bu işin sömürüsünü yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
* Ben genelde Ak Partiliyim. Ak Parti içinde bir neferim şu anda sadece. Burada Ak Parti’nin içerisinde ben bir söylem değişikliği görmüyorum açıkçası. Öyle bir söylem değişikliği yok. Biz baştan itibaren Türkiye’de ne yapıldıysa Suriye politikasında doğrudur. Ben şahsen hepsinin arkasında duruyorum.
* Evet, ekonomi konusunda benim kendi kişisel paradigmam biraz daha manevi boyutla çok irtibatlıdır. Ben rızka inanırım, rızkın Allah’tan olduğuna inanırım. Biz genellikle öyle inanırız, bizim toplumumuz da böyle inanır.
* Yani rızık Allah’tandır, misafir bereketiyle birlikte gelir, rızkıyla birlikte gelir. Zannetmeyin bugün böyle ‘açız’ falan diyen insanların hiç biri aç değil, zaten aç olan ‘açım’ diye bağırmaz. ‘Açım’ diyen insan bugün bu işin sömürüsünü yapan insandır, işi politize etmeye çalışan insanlardır.
“KENDİ VATANDAŞIN HASTANEDE TEDAVİ OLAMIYORDU”
Türkiye’deki sağlık sistemi konusunda değinen Aktay, AKP’nin 2002 yılında iktidara gelmeden önceki dönemle bugünü kıyaslayarak “Biraz insanlar başlarını önlerine koymalı ve düşünmeliler, 2002 yılında Türkiye’nin sağlık ne idi… Bazıları diyorlar ki ‘Suriyeliler geliyorlar tedavi oluyorlar, bizim vatandaşlarımız olamıyor.’ Yahu 2002 yılında bırak Suriyeliyi, bırak her hangi bir insanı, senin vatandaşın tedavi olamıyordu. Bu bir iftiradır. Suriyeliler, Türk vatandaşlarından asla daha iyi bir sağlık hizmeti alıyor değiller” dedi.
Dünyaca ünlü kuruluştan seçimlere müdahale uyarısı: 4 madde açıkladılar38 izlenme
Eren Aksoyoğlu anlatıyor: "Köylülerin itirafçı olması engellendi. AKP'li Ensarioğlu'nun Narin cinayetine ilişkin başlangıçtaki sözleri sınırı çekti"44 izlenme
Şok iddia: İstanbul’da yerel seçimler için taşınıyor32 izlenme
CHP'den peş peşe zam tepkileri: Erdoğan'ın yaptığı 'siyasi eşkıyalığın' dik alasıdır37 izlenme
Yeşilay’ın eski şube başkanı uyuşturucudan tutuklandı35 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'a: "Milletle inatlaşırsan millet sandıkta sana dersini verir"18 izlenme
İstanbul’da büyük operasyon: Toprak altında binlerce silah parçası ele geçirildi16 izlenme
Ümraniye’deki gizemli kazı Külünk ailesi için yapılmış!522 izlenme