İncelemelerde bulunmak üzere Sinop'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cuma namazı için şehir merkezindeki tarihi Alaeddin Keykubat isimli camiye gitti.
Beraberinde AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Köksal Şakalar ve kurum amirleri eşliğinde camiye giren Bakan Kurum ön safta Müftünün yanında oturmak istedi. Bu sırada daha önce her zaman aynı yerde namaz kıldığı bölümde oturan 75 yaşındaki 3 çocuk babası Bilal Göbeloğlu, Bakan camiye gelmeden önce "Buraya Bakan, vali ve milletvekili gelecek sen arka tarafa geç" denilerek kaldırılmak istendi. Buna tepki gösteren Göbeloğlu, "Burası Allah'ın evi ben hep burada kılıyorum kim gelirse gelsin yerimden kalkmam" dedi ve yerinden kımıldamadı.
Odatv'nin haberine göre, daha sonra camiye giren Bakan Murat Kurum ön safa giderek müftü ile yan yana oturan Bilal Göbeloğlu'nun arasına girip oturmak istedi. Bunun üzerine Göbeloğlu, Bakanı tanımadığı için "Burası müftünün yeri oturma" diye izin vermek istemedi. Daha sonra araya giren müftü "Bakan Bey" diyerek Göbeloğlu'nu uyardı ve bakan ondan sonra yanlarına diz çöküp oturdu.
"DOĞRU SÖYLE BAKAN MISIN"
Namaz başlamadan önce bakan ile aralarında geçen konuşmayı anlatan yaşlı adam, "Müftü bey bakan dedi ama tanımadığım için kendine doğru dönerek ve işaret parmağımı yüzüne doğru uzatarak iki defa sordum (Doğru söyle bakan mısın?) o da 'evet çevre bakanıyım' dedi. Ben de o zaman 'çevre bakanı isen bizim mahallede Yesari baba türbesi var etrafı dökülüyor orayı yaptırıver' dedim. O da bana kartvizitini verdi 'beni daha sonra ara' dedi. Namaz sonrasında da elimi sıkarak yanımızdan ayrıldı gitti" dedi.



http://www.krttv.com.tr/gundem/vatandascamideonsaftanamazkilmakisteyenbakanh20016.html
İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili tartışmalara İstanbul Üniversitesi noktayı koydu24 izlenme
SGK Uzmanı hatırlattı: "EYT’liler ne çabuk unutmuş?"30 izlenme
AKP, Çikolata Park'ı çürümeye terk etti... CHP'li Başkan 'Verin, tamamlayalım' diyor!197 izlenme
Ekrem İmamoğlu: "13 bin fark 806 bin oldu. Sonra 1 milyon oldu. Şimdi sayamayacağın kadar olacak"23 izlenme
7 yıl önceden ölümcül hastalık sinyalini veriyor!25 izlenme
Burhan Kuzu, Kılıçdaroğlu'na tazminat ödeyecek!203 izlenme
PKK'nın Suriye Ordusu'ndan çaldığı 2 tank MİT operasyonu ile imha edildi21 izlenme
İsmailağa Tarikatı'ndan bir şahıs yine gerici sözler söyledi: "Yenge ve kuzenle aynı sofraya oturmak caiz değildir"36 izlenme