ABD'nin Venezuela'ya yönelik sabah saatlerinde başlattığı askerî operasyonun ardından, AKP cephesinden ilk açıklama Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem'den geldi. Ertem, sosyal medya hesabından Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek verdi.
Ertem açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Soykırımcı ABD, Ortadoğu'da katil İsrail'le birlikte yaptığı emperyal haydutluğa Venezuela'ya saldırarak devam ediyor. Venezuela halkının ve Başkan Maduro'nun yanındayız! Bu haydutluk cezasız kalmamalı."
Ancak kısa süre sonra Maduro'nun ABD güçlerince esir alındığı haberlerinin yayılması üzerine Ertem bu paylaşımını sildi.
Cumhurbaşkanlığı veya Dışişleri Bakanlığı’ndan ise konuya ilişkin herhangi bir resmî açıklama yapılmadı.
ABD, Venezuela’ya hava saldırısı düzenledi. Gece boyunca başkent Karakas bombalandı. Patlamalar sonrası ABD Başkanı Donald Trump, operasyonun kendi emriyle yapıldığını duyurdu.
Trump, Truth Social’da yaptığı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela’ya ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik geniş çaplı bir operasyonu başarıyla gerçekleştirmiştir. Maduro ile birlikte eşi de yakalanarak ülke dışına çıkarılmıştır” ifadelerini kullandı. Operasyonun ABD kolluk kuvvetleriyle yürütüldüğünü belirten Trump, basın toplantısı yapılacağını da duyurdu.
ABD’li yetkililer, Maduro’nun Delta Force özel birimi tarafından rehin alındığını CBS News’e açıkladı. Saldırı, Karayipler’e yapılan uzun süreli askerî yığınağın ardından geldi. ABD, son haftalarda Venezuela açıklarında iki petrol tankerine el koymuş, uyuşturucu taşıdığı gerekçesiyle 30’dan fazla tekneyi hedef almıştı.
Venezuela yönetimi, Maduro’nun yaşadığına dair kanıt talep etti.
Muhalefet eleştirdi, AKP Milletvekili 'hayretler içerisinde kaldı'12 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.918 yeni vaka tespit edilirken, 204 kişi hayatını kaybetti, 15.561 kişi sağlığına kavuştu!48 izlenme
Şimşek asgari ücrette hesabını buldu: Enflasyonda yıl sonu, kurda güncel fiyat21 izlenme
İlaçlara inanılmaz zam!252 izlenme
Burası Türkiye ! Avukatı duruşma salonundan böyle çıkardılar !400 izlenme
CHP’li belediyelerden üniversite öğrencilerine barınma desteği33 izlenme
Ödenek olmayınca toprak suya hasret kaldı!70 izlenme
Cemal Enginyurt MASAK'a seslendi: "İstanbul'da 12 daire birden satın alan vekil kim?"24 izlenme
Kiev bölgesindeki Dinyeper Nehri'nden Ukrayna odusunun vurduğu Rus hava kuvvetlerine ait bir saldırı helikopterinin enkazı çıkarıldı!
Tahliye edilen Esila Ayık: "Biz gençlerin geleceğe küstürülmemesi gerekiyor. Ben şu an özgürüm, çok mutluyum. Tek temennim diğer öğrenci arkadaşlarımızın tahliye olması"
İmamoğlu “Medyanın güçlü kadınlarından” diyerek anlattı! Elif İpek Atayman 168 gündür tutuklu
Menzil cemaatinin tövbe seansından skandal görüntüler!