İnce'nin açıklamaları şu şekilde:
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, genel başkan Kemal Kılıçdaroğluile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.
İnce, CHP Genel Başkanının cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyleyerek, Kılıçdaroğlu'na bu görüşünü ilettiğini söyledi. İnce, partinin yetkili organlarının kararına saygı göstereceğini söyleyerek partiyi zora sokacak bir harekette bulunmayacağını açıkladı.
İnce şöyle konuştu: "İnsanlarımızın yüreğine su serpmeye ihtiyacımız var. Referandumda yarattığımız dayanışma ruhuna ihtiyacımız var. Bunu birlikte başaracağız. Bu korku yağma düzeninden hep birlikte kurtulacağız. 16 yıldır TBMM'de milletvekili olarak görev yapan arkadaşınız olarak genel başkanımıza önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimizi ilettik. Dertleştik ve gidiyorum. CHP Genel Başkanının doğal cumhurbaşkanı olması gerektiğini iletmiştim yine ilettim.
Muharrem İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:
Seçim bir erken seçim değildir bir panik seçimi kapkaç seçimidir. Oysa Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Türkiye’nin büyük uzlaşıya ihtiyacı var.
Seçim bir çare olacaktır buna. Her gün bağıran, herkesle kavga eden, korku düzeni kuran, demokrasiyi yerlerde süründüren, bu zihniyetten hep birlikte kurtulacağız.
Referandumda yarattığımızı büyük uzlaşıya ihtiyacımız var. AKP'li Belediye başkanlarını metal yorgunu diyerek görevden alıyor ama asıl metal yorgunluğu sayın cumhurbaşkanında var.
Sayın genel başkanımızla önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimizi paylaştık. Dertleştik ve gidiyorum.
Ben daha önce de söylediğim gibi CHP genel başkanının doğal cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini iletmiştim. Yine ilettim. O kendi takdiridir.
Salı günü PM toplantısı var. Orada görüşülecektir.
Sayın genel başkan bazı düşündüğü adaylarla ilgili bir anket çalışması yaptırdığını onu paylaşacağını söyledi.
Ben partimin yetkili kurullarının kararlarına saygı gösteririm. Partimi zora sokacak hiçbir şey yapmam.
KILIÇDAROĞLU’NUN ANKETİNDE SİZİN İSMİNİZ DE VAR MI?
Biliyorum kimler olduğunu ama bunları paylaşamam. Çok arkadaşımız vardır.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/adaylikaciklamasih88531.html
Canlı yayında ortalık karıştı: Murat Gezici “HTŞ’ye terör örgütü demezseniz yayını terk ederim” dedi, Mehmet Metiner Murat Gezici’nin üzerine yürüdü32 izlenme
Kurultay için bir imza da Silivri Cezaevi’nden487 izlenme
Binali Yıldırım'ın yakın dostundan iki yılda 'çılgın' büyüme!40 izlenme
Erdoğan enkaz maketiyle poz verdi! CHP'li Murat Emir: "23 yılı daha iyi özetleyen bir fotoğraf olamaz"21 izlenme
Diyanet'in Ayasofya'ya davet edeceği gazetecilerin listesi Saray'dan gitti!50 izlenme
Damat Albayrak'a dokunan 'yanıyor'...! Eren Erdem'e Berat Albayrak cezası!309 izlenme
Muharrem Sarıkaya hakkında yeni iddialar! "Hamileydim, beni itti ve sandalyeden düştüm"53 izlenme
Avukatlardan iki bakan için tutuklama talebi: "O maden bundan sonra suç mahalli"34 izlenme
Hadi Özışık, market fiyatlarını karşılaştırıp Erdoğan güzellemesi yapmaya çalışırken canlı yayında rezil oldu!
AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun ‘hızlı’ yükselişinin hikâyesi!
Tayvanlı deprem uzmanı Türkiye’nin doğusu için üç gün önce uyarmış
Mimarlar Odası HSK'ya başvuracak: Hakim Esat Toklu meslekten çıkarılsın