Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla dün gece Resmi Gazete’de yayınlanan kararla benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV de 7,05 TL’ye yükseltildi.
ÖTV zammının ardından litresi 28 liradan satılan benzinin fiyatı ÖTV zammıyla 34 liraya çıkarken motorinin litre fiyatı ise 26 liradan 32 liraya yükseldi.
ERDOĞAN'IN KALESİNDE ÖTV ZAMMI TEPKİSİ
28 Mayıs'taki seçimde Erdoğan'a yüzde 75 oy çıkaran Aksaray'dan KDV zammını takiben akaryakıt fiyatlarına yapılan ÖTV zammına tepki geldi.
Aksaraylı vatandaş Tuncay Yöney pompadaki fiyatları görünce "Türkiye’nin hali bu, battıkça batıyoruz. Oy verdik, zam yedik; yazıklar olsun. Oy verdiğimize pişman olduk. Bu kadar da olmaz” dedi.
"OY VERDİK, ZAM YEDİK; YAZIKLAR OLSUN"
Aksaraylı vatandaş Tuncay Yöney, "İnşaatçıyım, 200 liralık akaryakıt aldık. Türkiye’nin hali bu, battıkça batıyoruz. Oy verdik, zam yedik; yazıklar olsun. Oy verdiğimize pişman olduk. Bu kadar da olmaz. Biz, amele adamız. Ev kiraları uçtu. Millet evine ekmek götüremiyor" dedi.
"ARABANIN AYARLARI İLE OYNAYACAĞIZ"
Zekeriya Savuran isimli vatandaş ise "200 liralık alıyoruz. Çok ucuz olduğu için bu fiyattan alıyoruz. Yakında 50 liralık akaryakıt alacağız" diye konuştu.
200 liraya 13 litre otogaz alabildiğini belirten Cuma Kurnaz da "Yapacak bir şey yok. Ben, sanayide tamirciyim. Böyle giderse arabanın ayarları ile oynayacağız. Zam geliyor, sürekli geliyor, yapacak bir şey yok" dedi.
(Kaynak - ANKA)
İşçi, memur, emekli de ‘ek bütçe’ istiyor!
Erdoğan'dan tepki çeken Suriyeliler açıklaması! "Kalmak isteyenlerin başımızın üstünde yeri var"
ABB 'su indirimini' mahkemeye taşıyor
ABD’nin Ukrayna’ya gönderdiği silahların listesi ortaya çıktı! Şehir savaşına hazırlık yapmışlar
Yapay zekâ ile Atatürk'e en sevdiği şarkıyı söylettiler! Dinleyen herkes duygulandı
İkinci 'Topuklayan Efe' vakası: Daveti 'seve seve' kabul etmiş
Vatandaş zamlara tepkili: "17 bin lira eline zaten geçmez. Yeni yıl zamlarla geldi arkası önü de hiç yok. Bu işin içinden de hiç çıkılacağı yok. Vatandaşı boşuna oyalamasınlar"
TBMM’nin 100. yıl kutlamaları iptal edildi!
Halkın parkı da rantın parseli oldu
Yer kapma savaşında Rıdvan Dilmen'in Emine Erdoğan'dan fırça yiyip yemediği ortaya çıktı