İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın dün uzun bir açıklamasıyla CHP'nin kullanımından bahseden açıklama en çok konuşulan gündemler arasında yer aldı.
Tugay, CHP'den istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Özellikle son günlerde üst üste alınan kararları çok endişe vericidir. Dün, bir grup il başkanı ile birlikte İzmir İl başkanımızın görevden alınması İzmir'in kişisel iradesine ayrılmış büyük bir haksızlık ve kabul edilemiyor bir yanlıştır. İyi niyetli çabalarımız beklediğimiz süre boyunca, bunu pek çok parti üyemiz ve hukuksuz bir şekilde hedef yapılmaya devam etmişti.
Gazeteci Yağız Barut'un haberine göre, CHP'den istifa etmeyen Tugay, CHP'nin seçildi Genel Başkanı Özgür Özel'in parti kurması halinde yeni partiye katılacağını söyledi.
Tugay, açıklamada Özel ile yakın bilgilerin ve Özel'in alacağı kararın kendisinin açısından değerli olduğunu "kuru bulunduğu takdirde" yeni partiye katılacağını belirtti.
Öte yandan Tugay istifa açıklamasında Özgür Özel'e yönelik ifadeler kullanmamasını da "metni kısa tutmak amacıyla bazı detayların gözden geçirilmesi" olarak gerekçelendirdi.
Sözcü
Kahreden haber Ağrı'dan geldi: 2 asker şehit oldu80 izlenme
Jet Fadıl'a adliye koridorunda dayak!94 izlenme
Elindeki iPhone'la Starbucks'a girdi, kahve içenlere tepki gösterdi40 izlenme
Seçim öncesi kredi kartına nakit avansta yeni yasak korkusu54 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan Adıyaman çağrısı22 izlenme
Erdoğan'ın grup toplantısına götürülmek istenen muhtarlar tepki gösterdi: "Yanına muhtarları toplamaya çalışıyor"42 izlenme
Mansur Yavaş’tan mal varlığını açıklayamayan Turgut Altınok’a: "Daireleri sayıyor herhalde"45 izlenme
Aidat 27 bin TL oldu, site ayağa kalktı20 izlenme