Yürürlükteki Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) mimarlarından ve bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok yakın çalışmış olan hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, AKP’den üst düzey isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı göreve üçüncü kez aday olup olamayacağı konusunda kendisine görüş sorduklarını söyledi. Özgenç, bu konuda anayasanın açık olduğu, seçimin zamanında yapılması durumunda Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağını belirtti.
SEÇİM ZAMANINDA OLURSA ADAY OLAMAZ
Erdoğan'ın geçmişte hukuk danışmanlığını da yapan Prof. İzzet Özgenç, TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz’ın sorularına cevap verdi. Özgenç, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde aday olabilir mi?" sorusuna “Eğer seçim 2023 Haziran’da gerçekleşirse olamaz” dedi. Özgenç'in ifadeleri şu şekilde:
"Ben görüşümü paylaştım. Hukukçuyum, hukukçu olarak görüşmüş o anayasal düzenleme açık nettir. Cumhurbaşkanlığı seçimi normal zamanında yapılacaksa, Sayın Cumhurbaşkanımız aday olamaz çünkü iki defa üst üste cumhurbaşkanı adayı olmuştur, cumhurbaşkanı seçilmiştir. Üçüncü bir defa seçilmesine anayasa engeldir."
"Şayet normal zamanından önceye seçim mayıs veya nisan ayı içerisinde yapılacaksa çünkü seçim kanununda yapılan değişiklik veriyor. 6 Nisan'dan veya 7 Nisan'dan önce de yapılmaması gerekir. İsim vermiyorum ama AK Parti'nin yönetiminden üst düzey yöneticiler benim bu konuda görüşümü aldılar."
Yeniçağ
Milli Eğitim Bakanlığı'nda milyonlarca liralık 'Suriyeli öğrenci' yolsuzluğu!492 izlenme
Polisi, jandarmayı şirketi gibi kullanan ülkücü Tolgahan Demirbaş kimdir?42 izlenme
Alevi diye fişlenmişti! Ordu'ya sürülen hakim hayatını kaybetti397 izlenme
Konya’da bir grup, şeriat çağrısı yaptı: “Anadolu halkının başında 100 yıldır demir yumrukla bekleyen Kemalist rejim ve onun artıkları, bize şeriat hayali kuramayacağımızı söylüyor”50 izlenme
Akit, Atatürk için söylenen o sözlerden rahatsız oldu!285 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 49.424 yeni vaka tespit edildi, 66.873 kişi sağlığına kavuşurken, 188 kişi hayatını kaybetti!45 izlenme
Ekrem İmamoğlu’nun konuşması sosyal medyayı salladı43 izlenme
MEB’den skandal karar! ‘Başı açık öğrenciye karışırız’ diyen müdüre 'üstün başarı' ödülü21 izlenme