Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bir torbanın içinde bulanan Narin Güran cinayetinde yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
Narin'in öldürülmesine ilişkin tutuklu amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.
Dava dosyasında, sanık Nevzat Bahtiyar'ın olay günü aracıyla seyir halinde olduğu görüntüler de yer alıyor.
Bir çiftliğe ait güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, Narin Güran'ın cansız bedenini sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın 21 Ağustos'ta saat 15.42 sıralarında Tavşantepe Mahallesi'nden cesedi gizlediği Eğertutmaz Deresi'ne doğru gittiği görülüyor.
Kayıtlarda, yaklaşık 40 dakika sonra Bahtiyar'ın aracıyla buradan ayrıldığı ve 16.23 sıralarında çiftlik evine yakın bir noktadan geçtiği yer alıyor.
Sanık Bahtiyar'ın saat 16.45 sıralarında tekrar Tavşantepe Mahallesi'ne doğru seyir halinde olduğu görülüyor.

İddianamede, "Tavşantepe Mahallesi'nin karşı kısmında bulunan çiftliğe ait kamera açısına Narin'in kaybolduğu gün saat 15.41'de şüpheli bir aracın girdiği ve bu aracın saat 15.44 sıralarında Eğertutmaz Deresi'nin yakınında bulunan toprak yolda durduğu belirlendi. Kamera saatine göre 38 dakika 11 saniye sonra Eğertutmaz Deresi civarından ayrıldığı, söz konusu aracın kırmızı renkte olduğu tespit edildi. Kamera kayıtlarının takibinde aracın Nevzat Bahtiyar'ın kullanımında olan araç olduğu açıkça belirlendi." bilgisine yer verilmişti.
Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 Kasım'da görülen davanın ilk duruşmasında sanık Bahtiyar, savunmasında, "Cesedi dereye bıraktıktan sonra baldızımın evine gittim. Bize peynir yapmıştı, onu alıp eve geldim." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan mahkeme, sanık avukatlarının talebi üzerine Daran-2 Üs Bölgesinde mevcut olan "Şahingöz" isimli kameranın olay günü 15.00 ile 17.00 saatleri arasında varsa kayıtlarının Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığından istenilmesi için ara karar verdi.
Bunun üzerine jandarma tarafından hazırlanan tutanakta şu ifadeler yer aldı:
"Daran-2 Üs Bölgesinde mevcut olan Gözcü-2 (Keskingöz) elektro-optik sensör sisteminin video kayıt özelliğinin bulunmadığı ve cihazın herhangi bir kayıt cihazına bağlı olmadığı, söz konusu termal kamera ile sadece anlık görüntü izlenilebildiği hususları Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında görevli teknik personelden bilgi alınarak tespit edilmiştir."
halktv.com.tr
Ekonominin ağır topu yok pahasına yabancılara satıldı
Emekli ikramiyeleri yattı mı? Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak sorusuna cevap geldi…
Sokak röportajında konuşan genç Yalancı Almancıların gerçek yüzünü takır takır açıkladı
Suvarlı beldesindeki halk yeniden sandık başına gitti!
Türkiye'deki sokak hayvanları tartışması Avrupa'nın da radarında
CHP'nin deprem bölgesindeki mücbir sebep haline ilişkin araştırma önerisi reddedildi!
CHP İstanbul İl Kongresi'nin yeri ve tarihi açıklandı
Hakan Bahçetepe'den GOP seçimleri öncesi AKP ve MHP'lilere çağrı: "Vicdanınızın sesini dinleyin"
TMSF o şirketi yeniden satışa çıkardı!
Yandaş medya koronavirüs verilerini Bakan Koca'dan önce paylaştı, ortalık karıştı!
Enflasyon ile yurttaşlar açlığa terk edildi! Patates yüzde 344, ayçiçek yağı yüzde 94, beyaz peynir yüzde 74...
Seçil Erzan'ın Denizbank'ta üst düzey yöneticiyle duygusal ilişkisi var iddiası
Yoksul kesesinden şatafata milyarlar: Harcama 3 milyar liraya dayandı
Haluk Pekşen'den çarpıcı sözler 'Yangın söndürme ihaleleri, orman yangını garantisiyle veriliyor !'