Şubat'ta 655,5 milyon dolar olan Türkiye’nin bu iki ülkeye toplam ihracatı, Mart'ta aylık bazda yüzde 55,3 düşüşle 293,1 milyon dolara geriledi.
Sözcü'de yer alan habere göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin Rusya’ya ihracatı, Mart'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39,9, bir önceki aya göre ise yüzde 42,1 düşüşle 252,4 milyon dolara geriledi.
Türkiye’nin Rusya’ya ihracatı, Mart 2021’de 419,8 milyon dolar, Şubat 2022’de 435,7 milyon dolardı.
Türkiye’nin Rusya’ya ihracatı, 2022’nin ilk üç ayında ise, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 4 düşüşle 1 milyar 70 milyon dolar oldu.
Mart'ta Türkiye’nin Ukrayna’ya ihracatı ise yıllık yüzde 79,9’luk, aylıkta yüzde 81’lik düşüşle 41,7 milyon dolara geriledi.
Türkiye’nin Ukrayna’ya ihracatı, Mart 2021’de 207,5 milyon dolar, Şubat 2022’de 219,8 milyon dolardı.
Türkiye’nin Ukrayna’ya ihracatı, 2022’nin ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 düşüşle 442,8 milyon dolara geriledi.
Mart'ta Türkiye’nin Rusya’ya ihracatı sert düştü ancak savaşın enerji fiyatlarını uçurmasıyla birlikte Türkiye’nin Rusya’dan ithalatı hızlı arttı.
Mart 2021’de 2 milyar 537 milyon dolar, Şubat 2022’de 3 milyar 858 milyon dolar olan Türkiye’nin Rusya’dan ithalatı, Mart 2022’de 4 milyar 112 milyon dolara yükseldi.
Rusya hem Mart ayında hem de 2022’nin ilk üç ayında Türkiye’nin ithalatında ilk sırada yer aldı. OcakMart döneminde Türkiye’nin Rusya’dan ithalatı yüzde 108 artışla 12 milyar 608 milyon dolara yükseldi.
Türkiye’nin Rusya ile dış ticaretinde verdiği açık, Mart'ta 3 milyar 860 milyon dolar, OcakMart döneminde 11 milyar 538 milyon dolar oldu.
Türkiye’nin Mart'taki 8,2 milyar dolarlık dış ticaret açığının neredeyse yarısı Rusya’ya karşı verildi.
Türk Askeri Afrin'de savaşırken, Erdoğan CHP'lilere hakaret ediyor !1190 izlenme
Yandaş A Haber'den röportaj skandalı ! Türk askerini Suriye'de görev sırasında konuşmaya böyle zorladı !1058 izlenme
Batman’da neler oluyor? ‘Hastanede yer kalmadı, yüzlerce sağlık çalışanı enfekte oldu’ iddiası!96 izlenme
2017 referandumundaki mühürsüz oy skandalına CHP bu yüzden göz yummuş! Kılıçdaroğlu'nun tüm örgüte '10 dakika içerisinde' gönderdiği mesaj ortaya çıktı16 izlenme
Ortalık hırsız kaynıyor !1231 izlenme
Fiyatların neden uçtuğu belli oldu: Dar gelirlinin canı sıkılacak43 izlenme
NATO'dan açıklama geldi: "İran'dan Türkiye'ye atılan füzeyi biz engelledik"24 izlenme
Polisten referandumda #Hayır diyen Furkan Vakfının 'türbanlı bacılarına' sert müdahale !604 izlenme
Türkiye'nin dev şirketi bugün 400 işçisini kovdu!
Sebep olanların Allah belasını versin ! 50 metrelik Türk bayrağını paspas yaptılar !
Ekonomist Ege Cansen: "Cumhurbaşkanımızdır ama Türkiye’yi savurdu gitti. Ben Erdoğan'dan daha iyi biliyorum, Kuran'da nas diye bir şey yok"
Piyasaların takip ettiği bankadan 'eyvah' dedirtecek dolar tahmini