Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten hakim karşısına çıktı. Efe, “Kayda geçsin Hâkime Hanım. Sizin huzurunuzda Tayyip Erdoğan’a söylüyorum: Sürtüğün de, çürüğün de kallavisi sensin!” dedi.
HKPGenel Başkanı Nurullah Ankut Efe, 11 Aralık 2020 tarihinde “Vatan Satıcı, Yezid Dincisi ve Amerikan Piyonu” başlıklı yazı kaleme almıştı. Efe’nin yazısından rahatsız olan bir yurttaş Efe’yi CİMER’e şikâyet etti. Efe hakkında Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçe gösterilerek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve akabinde dava açıldı.
HKP lideri Efe’ye “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul Kartal’daki 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesi adliye koridoru polis barikatı ile kapatıldı. Bu duruma HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe ve HKP avukatları itiraz etti. Bunun üzerine çıkan tartışma sonucunda polis barikatı kaldırıldı. Salon, katılımcılara açıldı.
Duruşmaya, HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe ile Efe’nin avukatları, Azime Ayça Okur, Pınar Akbina, Fettah Ayhan Erkan, Ali Serdar Çıngı, Tacettin Çolak, Sait Kıran, Doğan Zafer Çıngı ve HKP üyeleri katıldı. Aynı zamanda Nakliyatİş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu duruşmaya katıldığı gözlemlendi. Erdoğan’ı ise avukatı Elif Tuğtağ temsil etti.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısı konuşmasında Gezi Direnişi’ne katılan yurttaşlara yönelik “Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti” iddiasını tekrarladı. Erdoğan, direnişe katılan eylemciler için “Bunlar çürük, bunlar sürtük” ifadelerini kullanmıştı.
Efe, Erdoğan’ın hakaretini mahkemede hatırlatarak, “Kayda geçsin Hâkime Hanım. Sizin huzurunuzda Tayyip Erdoğan’a söylüyorum: Sürtüğün de, çürüğün de kallavisi sensin!” dedi.
Duruşmada HKP lideri Efe’nin ve avukatlarının talepleri reddedildi. Hâkim, duruşmada Efe’nin yaptığı savunmada Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Efe hakkında tekrar suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Duruşma 18 Kasım 2022 tarihine ertelendi.
Duruşmanın ardından HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe ve HKP avukatları İstanbul Anadolu Adliye Sarayı önünde açıklama yaptı.
HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe’ye bugüne kadar Erdoğan’a hakaretten 9 yıl 10 ay 7 gün hapis cezası verildi. Aynı zamanda Efe’nin diğer Erdoğan’a hakaret davalarında toplam 24 yıl ceza istenilmektedir.
Gerçek Gündem
Yandaş kanalın İmamoğlu videosunun montaj olduğu kanıtlandı!146 izlenme
CHP'den "Kamuoyu, meşgul ediliyor" diyen Sağlık Bakanı'na sert tepki19 izlenme
Saray'dan vakıflara destek son sürat! MEB’in bütçesi yüzde 20, vakfın ise yüzde 285 arttı!43 izlenme
Motorine zam geliyor25 izlenme
Rezalet ! AKP toplantısında Ensar Vakfı'nı soran kadınlara dayak !3175 izlenme
Die Welt: Erdoğan Rus füzeleriyle Batı’ya ‘Elveda’ dedi63 izlenme
Narin cinayetinde o görüntüler tekrar incelenecek! Katil bu görüntülerde mi?31 izlenme
Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a 'Hatay' yanıtı31 izlenme
Erdoğan'ın AKM'ye ilişkin sözlerine büyük tepki: Çatlamak patlamak yok; Atatürk ve Cumhuriyet var!
Sokak röportajında zıt görüşlü karı-koca kavgası! Ekonominin çok iyi olduğunu iddia eden kocasını sorularıyla susturdu
Sürpriz vergi geliyor: Fatura kesmeseler bile ödeyecekler
Leva TL'yi 10'a katlayınca Bulgarlar yılbaşı alışverişi için Edirne’ye akın etti! 'Gördükleri her şeyi satın alıyorlar'