
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyası çerçevesinde Avrupa'da yaşayan Türklere hitaben 20 Mayıs'ta Saraybosna'da bir konuşma yapma planları Bosna Hersek'te tepkiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak erken seçimler öncesinde Bosna Hersek’te bir konuşma yapacağını açıklaması ülkede şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı.
Bosna Hersek basınına yansıyan haberlere göre, Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı’nın ve Cumhurbaşkanlığı’nın, Erdoğan’ın 20 Mayıs’ta Saraybosna’da yapmayı planladığı konuşma hakkında bilgisi olmadığı bildirildi. Bunun yanı sıra Erdoğan’ın, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç’in özel davetlisi olabileceği iddia edildi.
“BİZ TEBAA DEĞİLİZ
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim etkinliği için Bosna Hersek’e gitme planları eleştirilere yol açtı. Daha İyi Gelecek için İşbirliği (SBB) partisi Genel Başkan Yardımcısı Adisa Arapoviç, Erdoğan’ın Saraybosna’daki seçim etkinliği planlarını eleştirerek, “Bu kötü bir mesaj. Biz hiç haber vermeden ziyarete gelinecek tebaa değiliz” dedi.
Odatv’de yer alan habere göre; Boşnak milletvekili Sadık Ahmetoviç, “Eğer isteyen herkes, siyasi toplantılar düzenlemek için ülkemize gelirse, egemenliğimizi kaybederiz” açıklamsını yaptı.
Bosna Hersek’e bağlı Sırp Cumhuriyeti’nin lideri Milorad Dodik de Boşnak lider İzzetbegoviç’i Erdoğan’ı tek taraflı olarak desteklemekle suçlayarak, Erdoğan’ın Saraybosna’daki seçim etkinliği planlarını eleştirmişti. Bosna Hersek basınında yer alan haberlere göre, Erdoğan’ın Saraybosna’da 1984 Kış Olimpiyatları için yapılan spor salonunda konuşma yapması planlanıyor.
ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa’nın bazı ülkelerinde Türk siyasetçilerin olası seçim kampanyaları nedeniyle tartışma yaşanması dolayısıyla Avrupa’da yaşayan Türklerle Bosna Hersek’te buluşma kararı aldıklarını belirtmişti. Erdoğan, etkinliğe yaklaşık 10 bin kişinin gelmesini beklediklerini kaydetmişti.Fransız haber ajansı AFP’nin Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde de Erdoğan’ın 20 Mayıs’ta Saraybosna’da Avrupa’da yaşayan Türklerin katılacağı bir seçim etkinliği planladığı belirtilmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/erdoganabosnahersektentepki2389941/
Kadın hakimle ilgili flaş gelişme: Cinsel birliktelik videolarıyla şantaj... Uyuşturucu partileri...35 izlenme
Erdoğan istedi, hakaret ettiği iddiasıyla 16 yaşındaki lise öğrencisine jet hızıyla ceza çıktı33 izlenme
Özgür Özel, Bahçeli ve Erdoğan'ın TRT videosunu paylaştı! "Verilen söz tutulmalı"20 izlenme
'Çayın tadı iyice kaçtı...' Özel şirketlerden çaya yüzde 15 zam!78 izlenme
İşte, İncirlik Üssü'nde İsrail'i protesto edenlerin saldırısına uğrayan Türk polislerinin aracının hali40 izlenme
Sahte diploma skandalı TRT'ye kadar uzandı. Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan tutuklandı36 izlenme
Yükselen faturalar kara kışta milyonları zorluyor: "Battaniyelere sarınıp TV ışığında oturuyoruz"64 izlenme
AKP'li İBB Meclis Üyesi'nin Bektaşilere skandal hakareti sonrası ortalık karıştı, tepki yağdı, özür dilemek zorunda kaldı!63 izlenme