AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Suriye'deki iç savaş nedeniyle yerlerinden olan siviller için bağışladığı bağışladığı 50 ev ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
İçişleri Bakanlığının başlattığı "İdlib'in Yanındayız" projesi kapsamında, Sadakataşı Derneği, Üsküdar Belediyesi ve Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneğinin (TOGEMDER) yapımını üstlendiği briket evlerden, teslim edilenlerin sayısı 162 oldu.
Yapımı yaklaşık 3 ay süren proje kapsamında 810 sivil, briket ev sahibi oldu.
Evlerin teslim töreninde konuşan Hatay Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Kara Hudut Kapısı Mülki İdare Amiri Salih Altun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, iç savaş mağduru halk için 50 bin briket ev projesi başlattığını anımsattı.

Altun, "Bu projeye birçok yerden destek geldi. Bugün de bizzat bağışta bulunan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin 50 adet briket evi tamamlanarak teslim edildi" dedi.
Salih Altun, "Başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Emine Erdoğan Hanımefendi'nin, İçişleri Bakanımızın, Hatay Valimizin selamlarını getirdik. Bütün Türkiye'nin selamlarını getirdik. Burada kardeşlerimizle buluştuk. Onların gözlerindeki mutluluğu gördük" şeklinde konuştu.
(AA)
https://www.birgun.net/haber/emineerdoganinidliblilericinbagisladigi50evteslimedildi319445
Tekel bayilerinden 'Kızılay' boykotu54 izlenme
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği'nden Hollanda'ya devasa yaptırım '40 inek sınırıdşı edildi !'201 izlenme
Son Dakika: BM'de konuşan ABD Başkanı Biden'dan Rusya'ya ağır sözler: Savaşı onlar başlattı, bitmesini de istemiyorlar25 izlenme
Türkiye hastalıktan kırılıyor! Aynı anda hem influenza hem de Covid-19 olan var35 izlenme
Okul müdür yardımcısının oğluyla ilgili iddia ortalığı karıştırdı! Anne baba isyan etti29 izlenme
THY'nin yüzde 5'i bakın kimin oldu?151 izlenme
Kayyum rektör ataması büyük tepki çeken Erdoğan, Boğaziçi'ne 2 yeni fakülte daha açtı!110 izlenme
Kırılırsa asrın felaketi gibi sallayacak! Yedisu Fayı'nın geçtiği 7 ili açıklayarak uyardı46 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir gözaltı daha!
KYK yemekhanesinde skandal görüntüler! Ardahan'daki kız yurdunda yemekten cam parçası çıktığı iddiası tepkilere neden oldu
Seren Serengil'den Bahçeli'ye ağır sözler! "Notere gidiyorsun, bir ev satmaya kalkıyorsun, 65 yaş üstü olduğu için devlet hastanesinden rapor alması lazım. Bu insanlar şu anda ülke yönetiyor"
Fatih Altaylı 'fırından çıkmış' taptaze anket sonuçlarını açıkladı